Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mart, 2015 09:12 tarihinde yayınlandı
0

Enerji Verimliliği Derneği Kongresi Yapıldı

BARTIN Enerji Verimliliği Derneği Bartın Şubesi’nin 1. olağan genel kurulu yapıldı.Enerji Verimliliği Derneği Bartın Şubesi 1. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Kongrede, Kurucu Başkan Mehmet Kemik tek liste ile seçimlere giderek güven tazeledi. Genel Merkez tarafından yapılan görevlendirmenin ardından görev dağılımı ve şubeleşme sürecinin tamamlayarak kongrelerini düzenlediklerini söyleyen Şube Başkanı Mehmet Kemik amaçlarının enerjinin verimliliğini ortaya koyacak projeleri desteklemek ve enerji, çevre, yeşil endüstri ve yeşil ekonomi alanında çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.
“TÜKETİM HIZLA ARTIYOR”
Enerji Verimliliği Derneği Genel Merkez Temsilcisi İhsan Öksüz de, enerjinin önemini anlatmak için dernek olarak ülke genelinde ulusal projelerle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Ülkede enerji tüketiminin hızla arttığını kaydeden Öksüz şöyle konuştu: “2002 yılında 129 milyar kilowatt saat enerji tüketmişiz. 2013 yılında bu rakam 245 milyar kilowatt saate çıkmış. Yani 11 yılda neredeyse 2 katı rakama ulaşmış. 2023 yılında ön görülen rakam ise 500 milyar kilowaattır. Bunun için devletimiz yatırımlar yapmak zorunda. Hem devlet, hem de özel sektör olarak 500 milyar kilowatt saat enerjisi üretmemiz lazım. Tabi doğal yoldan bu enerjiyi üretemeyecek bir coğrafyada yaşadığımız için enerjimizi dışarıdan gaz olarak, kömür olarak ve başka yollardan ithal ediyoruz. Tükettiğimiz enerjinin yüzde 28’ini üretebiliyor, yüzde 72’lik kısmını ise dışarıdan ithal ediliyor. Enerji Bakanımızın bu konuda enerjiyi üretmek için sunduğu 5 unsur var. Hidroelektrik santraller, termik santraller, doğalgaz çevrim santralleri, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji bu unsurlardır. Biz bu konuda enerji verimliliğini 6’ıncı unsur olarak önemsiyoruz. Yani bizim tükettiğimiz kadar tasarruf etme imkanımızda var. Bu bilimsel çalışmalarla da ortaya konmuştur. Bu nedenle biz 7’den 70’e bu bilinci yaygınlaştırmalıyız.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
w 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Mayıs, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
0

Yerel yönetimlerde hizmet vizyonu masaya yatırıldı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir başkanlığında düzenlenen belediye başkanları toplantısına katıldı.

Büyükşehir ve il belediye başkanlarının yer aldığı toplantıda, yerel yönetimlerin hizmet kapasitesinin artırılması, şehirlerin gelişimine katkı sunacak projeler ve vatandaşlara daha etkin hizmet verilmesine yönelik konular ele alındı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Çetinkaya, istişare kültürünün önemine dikkat çekerek, şehirlerin geleceğine yönelik ortak akıl vurgusu yaptı. Çetinkaya, “Şehirlerimize değer katacak hizmetler ve vatandaşlarımıza daha güçlü hizmet sunabilmek adına önemli istişarelerde bulunduk. Ortak akıl ve istişare kültürüyle şehirlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen toplantıda, belediyeler arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve hizmet standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaların da gündeme geldiği bildirildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin