Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 14:55 tarihinde yayınlandı
0

“Enerji ve Çevre” Konulu Konferans

Karabük Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Öğrenci Kulübü tarafından “Enerji ve Çevre” konulu konferans düzenlendi. Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali Ercan katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Danışma Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Ali Ercan “Enerji ve Çevre” konulu konferansta Türkiye’deki su sıkıntısından ormanların azalmasına ve denizlerin kirliliği gibi birçok konuya değindi.

Ercan konuşmasına “Bir şeyin olmaması gereken yerde bulunmasına kirlilik denir. İnsanlar her yıl 2 milyar ton çöp üretiyor. Bunlardan %1’i de denizlere salınıyor. Enerji çıkartmak isterken facialara yol açılabiliyor.” diyerek başladı.

Yaşam elementlerinden en önemlisinin su olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ali Ercan, “Su ve hava canlıların yaşam elementleridir. Suların büyük kısmı tuzlu sudur. Tatlı suların %70 ise buzullarda yer alır. Tüm canlıların ihtiyaç duydukları su miktarı yeryüzünde çok az yerde bulunmaktadır. Yıllarca Türkiye su cenneti diyerek büyük yalanlar söylendi. Sanılanın aksine Türkiye’de kişi başına 1000 m³ su düşmektedir.” diye konuştu.

Ormanların azalmasına da değinen Ercan “Türkiye’de ormanlar, orman yangınlarıyla daha da azalmıştır. Sadece orman yangınlarıyla değil ormanlarımızı keserek de yok ediyoruz. Nüfus artışı ile inşaat, tarım arazisi olarak kullanılıyor” dedi.

Denizlere atılan plastiklerin büyük kirliliğe yol açtığını da ifade eden Prof. Dr. Ali Ercan; plastik, hava, su, gürültü, ışık, toprak, enerji ve radyasyon kirliliği hakkında da bilgiler verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude akademik yazimda dijital cozumler egitimi verildi 9gvwT5iK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin