Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 14:55 tarihinde yayınlandı
0

“Enerji ve Çevre” Konulu Konferans

Karabük Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Öğrenci Kulübü tarafından “Enerji ve Çevre” konulu konferans düzenlendi. Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali Ercan katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Danışma Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Ali Ercan “Enerji ve Çevre” konulu konferansta Türkiye’deki su sıkıntısından ormanların azalmasına ve denizlerin kirliliği gibi birçok konuya değindi.

Ercan konuşmasına “Bir şeyin olmaması gereken yerde bulunmasına kirlilik denir. İnsanlar her yıl 2 milyar ton çöp üretiyor. Bunlardan %1’i de denizlere salınıyor. Enerji çıkartmak isterken facialara yol açılabiliyor.” diyerek başladı.

Yaşam elementlerinden en önemlisinin su olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ali Ercan, “Su ve hava canlıların yaşam elementleridir. Suların büyük kısmı tuzlu sudur. Tatlı suların %70 ise buzullarda yer alır. Tüm canlıların ihtiyaç duydukları su miktarı yeryüzünde çok az yerde bulunmaktadır. Yıllarca Türkiye su cenneti diyerek büyük yalanlar söylendi. Sanılanın aksine Türkiye’de kişi başına 1000 m³ su düşmektedir.” diye konuştu.

Ormanların azalmasına da değinen Ercan “Türkiye’de ormanlar, orman yangınlarıyla daha da azalmıştır. Sadece orman yangınlarıyla değil ormanlarımızı keserek de yok ediyoruz. Nüfus artışı ile inşaat, tarım arazisi olarak kullanılıyor” dedi.

Denizlere atılan plastiklerin büyük kirliliğe yol açtığını da ifade eden Prof. Dr. Ali Ercan; plastik, hava, su, gürültü, ışık, toprak, enerji ve radyasyon kirliliği hakkında da bilgiler verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin