Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ekim, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Endonezya polisine Türk silahı

Dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, Güney Doğu Asya’nın en büyük ülkelerinden biri olan Endonezya’da Ulusal Polis Teşkilatı’nın önemli ihalelerinden birini kazandı. İhale kapsamında CANiK METE serisi tabancaların yanı sıra MECANIK marka optikler de Endonezya Polis Teşkilatı’nın seçkin envanterinin bir parçası oldu.
ABD başta olmak üzere dünyanın üç kıtasındaki 70 ülkede faaliyet gösteren CANiK, global büyüme hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Her yıl artırdığı ihracat rakamları ile dikkat çeken CANiK, Güney Doğu Asya’nın en büyük ülkelerinden biri olan Endonezya’da Ulusal Polis Teşkilatı’nın önemli ihalelerinden birini kazandı. İhale kapsamında milli tabancamız CANiK METE serisi tabancaların yanı sıra MECANIK marka optiklerde Endonezya polis teşkilatının seçkin envanterinin bir parçası oldu.

“İhracat ağımızı 12.7mm ağır makineli tüfek ve orta kalibre toplar ile genişleteceğiz”
CANiK Dış Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, konuyla ilgili olarak, “Pandemi süresince birçok ülke kolluk ve Askeri birimleri alımlarını erteledi. Kademeli olarak alımların açılmaya başladığı bu süreçte dünyanın birçok ülkesinde peşi sıra ihaleler gerçekleştirilmeye devam ediyor. CANiK olarak bu kapsamda, 25 yıllık tecrübemiz ve üstün ürün gücümüzle global ihalelerdeki başarılarımıza bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar yakın ilişkiler içerisinde olduğumuz dost ve müttefik ülke Endonezya’nın seçkin polis gücünün tercihi olduk. Daha önce de Filipinler, Malezya ve Bangladeş’in tercihi olan CANiK, üstün ateşli silah teknolojisini şimdi Endonezya Polis Teşkilatı’nın hizmetine sunmaktadır. Dünya üzerinde 24 ülkenin askeri ve kolluk kuvvetlerinin birinci tercihi olan CANiK, önümüzdeki dönemde sadece tabancaların değil aynı zamanda üretmiş olduğu 12.7mm ağır makineli tüfek ve orta kalibre toplar ile de dünya ordu ve kolluk kuvvetlerinin gözdesi olmaya devam edecek” diye konuştu.

Indo Defence’te de ilgi odağı olmuştu
CANiK, Endonezya’da son olarak 2-5 Kasım 2022 tarihleri arasında başkent Cakarta’da düzenlenen bölgenin en büyük uluslararası savunma sanayi fuarlarından Indo Defence’te katılımcılara ürün ve çözümlerini anlatmıştı. Fuarda önemli ülke delegasyonları ve üst düzey devlet yöneticilerini ağırlayan CANiK, Endonezya Delegasyonu ve eski TC Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’i de CANiK standında ağırlamıştı. CANiK yıl boyunca farklı ülkelerde yer alan önemli fuarlarda, ileriki dönemlerde gerçekleşecek savunma sanayisine yönelik ihalelerle ilgili de yeni fırsatlar elde etmeye devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Park halindeki tırların dorselerini ateşe verdiler

Karabük’te kimliği bilinmeyen kişi yahut şahıslarca yanıcı husus dökülerek ateşe verilen iki tırın dorsesinde maddi hasar oluştu.
Olay, Bayır Mahallesi Plevne Caddesi’nde meydana geldi. Park halinde bulunan iki tırın dorsesi kimliği meçhul kişi yahut şahıslarca ateşe verildi. Alevleri fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen takımlar alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.
Yangında tır dorseleri ziyan görürken, olay yeri inceleme takımları alanda çalışma başlattı.
Şüphelilerin evvel tır lastiklerine yanıcı ve uçucu husus sürerek yakmaya çalıştıkları, akabinde da başarılı olamayınca dorseleri ateşe verdikleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin