Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Endonezya Ankara Büyükelçisi Purnama, Trabzon’da öğrencilerle buluştu

Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Trabzon’da Endonezyalı öğrencilerle buluştu. Buluşmanın ardından Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakır, Büyükelçi Purnama’ya isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye etti.
Türkiye’de öğrenim gören Endonezyalı öğrenciler ile her yıl farklı bir şehirde bir araya gelen Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama bu yılki buluşmayı Trabzon’da gerçekleştirdi. Kentte öğrenim gören öğrenciler ile Ayasofya Camii’nin bahçesinde buluşan Büyükelçi Purnama, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Büyükelçi Purnama’nın öğrencilerle buluşmasına Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakır ve Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın da katıldı. Buluşmanın ardından Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakır, Büyükelçi Purmana 61 numaralı isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye etti.
Buluşmanın ardından açıklamalarda bulunan Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, “Gördüm ki bu konferansta Endonezyalı öğrencilerde bir bağlılık vardır. Endonezya ve Türkiye arasında geleceğini için daha sağlam bir iş birliği olacak. 30 sene sonra liderler olacak ama sadece Türkiye ve Endonezya liderler için değil ama bütün dünya için ve İslam ümmeti için. İslam dünyasının liderleri olarak Endonezya ve Türkiye sadece Endonezya ve Türkiye’nin milletine sorumlu değildir. Bütün dünyadaki Müslümanlardan sorumlular. Endonezya ve Türkiye’den gelecekte liderler olacak ve Gazze’deki sorunlar bir daha çıkmayacaktır. Şu an Endonezyalılar sadece İstanbul’a ve Kapadokya’ya gidiyorlar. Ama gelecekte tabii ki Trabzon’a da gelebilirler. Trabzon’daki güzel manzaralar var” dedi.

Kadem Çakır: “İki ülke için çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum”
Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakır, iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılacağını dile getirerek, “Bu öğrenciler geleceğin yöneticileri. Daha önce bilindiği gibi bu öğrenciler dünyanın her yerinde eğitim görüyor. Yarın ülkelerine döndüklerinde oranın en yetkin kişileri oluyor. Bunların içinden belki de yönetici, Cumhurbaşkanı çıkacaktır. Ben buna inanıyorum. Düzgün ve karakterli insanlar. Kendilerini iyi, düzgün ülkelerde yetiştirdikleri zaman da hedeflerine çok rahat ulaşabileceklerini inanıyorum. Türkiye’de 4 bin civarında Endonezyalı öğrenci var. Bu sürekli artıyor. Bu sürekliliği sağlayabilmek için hem turizm hem ticaret. Fedakarlık yapmadan bu olmuyor. Kesinlikle Endonezya insanımızı Trabzon ve Karadeniz Bölgesi’ne fazlasıyla getireceğiz. Benim ana hedefim bu zaten. Ticari ilişkileri de geliştirmek zaten özel sektörün sürekliliği daha fazla oluyor. Özel sektörü oraya daha çok getirip iki ülke arasında neler yapılabilir. Ben bunları sürekli araştırıyorum. İki ülke için çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Selami Aydın: “Birliğimizi daha da kuvvetlendirmemiz gerekiyor”
Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın da, Türkiye ve Endonezya arasındaki birliğin daha kuvvetlendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Endonezya Büyükelçimizi burada ağırladık. Öğrencilerimizle buluştuk. Biz kardeş ülkeyiz. Gerçekten Endonezyalı kardeşlerimizi çok seviyoruz. Çok ahlaklı insanlar. Kardeşliğimizi kuvvetlendirme adına 4 bin civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilerle insanlar birbirlerini daha iyi tanıyor. Birliğimizi daha da kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Dünyada gelişen olaylar Müslümanları birliğine, beraberliğine ve kardeşliğinin önemini daha da artırıyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin