Reklam
Reklam
2024 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
16 Temmuz, 2024 13:04 tarihinde yayınlandı
0

En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin 500 TL Oldu

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığını 10 bin liradan 12 bin 500  liraya yükseltileceğini açıkladı. Ek emekli zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis’e sunulacak. Düzenleme ile 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin 500 liraya tamamlanmış olacak.

Zamlı maaşların Ağustos ayında hesaplara yansıyacağı tahmin ediliyor. 3 milyon 700 bin kişi bu zamdan faydalanacak.

6 Aylık enflasyon farkı ardından emekli ve memurların zam oranı belli oldu. Ancak kök maaşı 8 bin 17 TL’nin altında kalan 1.8 milyon emekli halihazırda 10 bin TL almaya devam ediyordu. Kök maaşı 8 bin 17 TL ile 10 bin TL aralığında olanlar ise zam farkından yeterince yararlanamıyordu. Yapılan açıklamada en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükseltildiği açıklandı.

“BÜTÇEYE MALİYETİ 33 MİLYAR 200 MİLYON TL OLACAK”

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Güler, yapılan zammın bütçe maliyetinin 33 Milyar 200 Milyon TL olduğunu belirten Güler, “Bu düzenlememizin toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayısı içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması halinde Temmuz ve Aralık ayı dönem içerisinde 3,7 milyon kişi etkilenecek. Bütçeye maliyeti 33 milyar 200 milyon TL’dir.” dedi.

Zammın seyyanen olmadığını ifade eden  Güler, “Bütün emeklilerimize enflasyon doğrultusunda bu zamları yaptık. 10 bin TL’ye nasıl tamamladıysak şimdi de 12 bin 500 TL’ye tamamladık. Yeni bir uygulama inşa etmedik” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyede en fazla yagis carsambaya dustu qZFLPbGd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’de en fazla yağış Çarşamba’ya düştü

Türkiye genelinde günün en yüksek yağış miktarı Samsun’un Çarşamba ilçesinde kaydedildi. Meteorolojik ölçümlere göre ilçeye 46,1 kilogram/metrekare yağış düştü.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde öğle saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son uyarıların ardından başlayan gök gürültülü sağanak, kısa sürede şiddetini artırarak cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Öte yandan yoğun yağışlar, bölgedeki su kaynaklarına da olumlu yansıdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesindeki Çakmak Barajı’nda doluluk oranı kısa sürede önemli ölçüde yükseldi. 2026 yılı başında yüzde 52 seviyesinde olan baraj doluluk oranı, son yağışlarla birlikte yüzde 99,92 seviyesine ulaştı. Barajda halihazırda yaklaşık 71 milyon metreküp içme suyu bulunduğu bildirildi.

Meteorolojinin ölçümlerine göre Türkiye genelinde günün en yüksek yağış miktarı Samsun’un Çarşamba ilçesinde kaydedildi. İlçeye 46,1 kilogram/metrekare yağış düştü.

Bizi sosyal medyadan takip edin