Reklam
Reklam
realmadrid jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
17 Temmuz, 2024 13:42 tarihinde yayınlandı
0

En Değerli 20 Futbol Kulübünde Türk Kulübü Yok

Real Madrid, 1.8 Milyar Dolarlık Değerle Dünyanın En Değerli Futbol Kulübü Oldu

Brand Finance tarafından yapılan araştırmaya göre, Real Madrid, 1.8 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli futbol kulübü oldu. Bu araştırmada, İngiltere’den 18, Almanya’dan 11, İspanya’dan 8, İtalya’dan ise 6 kulüp yer aldı. Türk kulüpleri ise sıralamaya giremedi.

*En Değerli 20 Futbol Kulübü (2024 Marka Değeri, Milyon Dolar):*

1. *Real Madrid* – 1805
2. *Manchester City* – 1726
3. *Barcelona* – 1658
4. *Manchester United* – 1498
5. *Liverpool* – 1478
6. *Bayern Münih* – 1325
7. *Paris Saint-Germain* – 1294
8. *Arsenal* – 1067
9. *Tottenham Hotspur* – 930
10. *Chelsea* – 897
11. *Borussia Dortmund* – 668
12. *Juventus* – 623
13. *Atletico Madrid* – 556
14. *Inter* – 486
15. *AC Milan* – 429
16. *Bayer Leverkusen* – 357
17. *Leipzig* – 333
18. *Newcastle United* – 325
19. *West Ham United* – 275
20. *Aston Villa* – 268

Bu sıralama, kulüplerin dünya çapında ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu ve finansal açıdan ne kadar güçlü olduklarını gösteriyor. Real Madrid’in zirvede yer alması, kulübün dünya futbolundaki önemli konumunu bir kez daha kanıtlıyor.

Yayımlanan listenin son sırasında yer alan İspanya futbol kulübü Villarreal’in marka değeri 100 milyon dolar oldu. Türk futbol kulüplerinin marka değeri bunun altında kalırken, listede yer bulamadı.

En değerli 4 Türk futbol kulübünün 2024 yılı itibarıyla toplam marka değerinin ise 44 milyon dolar olduğu belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin