Reklam
Reklam
realmadrid jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
17 Temmuz, 2024 13:42 tarihinde yayınlandı
0

En Değerli 20 Futbol Kulübünde Türk Kulübü Yok

Real Madrid, 1.8 Milyar Dolarlık Değerle Dünyanın En Değerli Futbol Kulübü Oldu

Brand Finance tarafından yapılan araştırmaya göre, Real Madrid, 1.8 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli futbol kulübü oldu. Bu araştırmada, İngiltere’den 18, Almanya’dan 11, İspanya’dan 8, İtalya’dan ise 6 kulüp yer aldı. Türk kulüpleri ise sıralamaya giremedi.

*En Değerli 20 Futbol Kulübü (2024 Marka Değeri, Milyon Dolar):*

1. *Real Madrid* – 1805
2. *Manchester City* – 1726
3. *Barcelona* – 1658
4. *Manchester United* – 1498
5. *Liverpool* – 1478
6. *Bayern Münih* – 1325
7. *Paris Saint-Germain* – 1294
8. *Arsenal* – 1067
9. *Tottenham Hotspur* – 930
10. *Chelsea* – 897
11. *Borussia Dortmund* – 668
12. *Juventus* – 623
13. *Atletico Madrid* – 556
14. *Inter* – 486
15. *AC Milan* – 429
16. *Bayer Leverkusen* – 357
17. *Leipzig* – 333
18. *Newcastle United* – 325
19. *West Ham United* – 275
20. *Aston Villa* – 268

Bu sıralama, kulüplerin dünya çapında ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu ve finansal açıdan ne kadar güçlü olduklarını gösteriyor. Real Madrid’in zirvede yer alması, kulübün dünya futbolundaki önemli konumunu bir kez daha kanıtlıyor.

Yayımlanan listenin son sırasında yer alan İspanya futbol kulübü Villarreal’in marka değeri 100 milyon dolar oldu. Türk futbol kulüplerinin marka değeri bunun altında kalırken, listede yer bulamadı.

En değerli 4 Türk futbol kulübünün 2024 yılı itibarıyla toplam marka değerinin ise 44 milyon dolar olduğu belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fabrikada elektrik faciasinda olen isci mesai arkadaslarinin omzunda son yolculuguna ugurlandi EpNxdW4X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Fabrikada elektrik faciasında ölen işçi, mesai arkadaşlarının omzunda son yolculuğuna uğurlandı

Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası’nda meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği elektrik faciasında hayatını kaybeden işçilerden 2 çocuk babası Naci Gezer (46), mesai arkadaşlarının omzunda son yolculuğuna uğurlandı.

Dün saat 21.40’ta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan fabrikanın çelikhane tesisinde meydana gelen olayda atık suların toplandığı kuyu içerisinde arızalanan su pompasını onarmak için çalışma yapan Naci Gezer, Mustafa İnanç (50) ve Yunus Çekiç (47) ile birlikte yüksek gerilim akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden işçilerden Naci Gezer’in cenazesi, Adli Tıptan alındıktan sonra İlkadım ilçesi Adalet Mahalle’sindeki Hz. Ömer Camii’ne getirildi. Gezer’in cenazesi burada alınan helalliğin ardından öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından mesai arkadaşları ve akrabalarının omzunda defnedileceği Derecik Aile Mezarlığı’na götürecek cenaze aracına taşındı.

3 kişinin hayatını kaybettiği olayda Mustafa İnanç Kavak Kayabaşı Mahallesi’nde ve Yunus Çekiç ise memleketleri Çarşamba Allı Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip defnedilecek.

Gezer’in cenazesine Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iş adamları Adnan Ölmez ve Ahmet Şenocak, fabrika çalışanları, akrabaları ve sevenleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin