En az yabancı kullanan Trabzonspor

Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2024 12:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında en az yabancı oyuncu kullanan takım konumunda yer alıyor.

Şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonundan sonra kadro istikrarı arayan Trabzonspor, inişli-çıkışlı bir dönem yaşarken, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında en az yabancı oyuncu kullanan takım oldu. Sezon başından bu yana yerli ve yabancı olmak üzere 32 oyuncunun süre aldığı Karadeniz ekibinde, yerli oyuncu kullanma oranı yüzde 45, yabancı oyuncu kullanma oranı ise yüzde 55 oldu. Kadrosunda 13 yabancı oyuncu bulunduran Karadeniz ekibinin, altyapıdan gelen futbolcularla birlikte yerli oyuncuyu sayısı 19’a çıkıyor. 2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14’ten 12’ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11’e düşürülmüş, sınırlama ise kalkmıştı. Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmanın planlarını yapan Trabzonspor, yerli ve yabancı oyuncu oluşumunda önemli bir süreç yaşayacak. En fazla yabancıyı Galatasaray tercih etti Trendyol Süper Lig’de en fazla yabancı oyuncu kullanan takımların başında ise Galatasaray geliyor. Yüzde 30 yerli, yüzde 70 yabancı oyuncu kullanan sarı-kırmızılıları, Fatih Karagümrük yüzde 31yerli, 69 yabancı ve Gaziantep FK yüzde 31.5 yerli, yüzde 68.5 yabancı istatistikleriyle takip etti. Fenerbahçe yüzde 36.6 yerli ve yüzde 63.5 yabancı oyuncu değerlendirdi. Beşiktaş ise yüzde 43.5 yerli oyuncu, yüzde 56.5 yabancı oyuncuyu sahaya sürdü. En çok yerli tercihi Sivasspor’dan Trendyol Süper Lig’de Sivasspor yüzde 53 oranında yerli oyuncu tercih ederken, yüzde 47 ise yabancı futbolcu oynattı. Pendikspor yüzde 51 yerli, yüzde 49 yabancı, Trabzonspor da yüzde 45 yerli ve yüzde 55 yabancı futbolcudan yararlandı.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Üniversitesi’nden Türkiye’nin doğurganlık hızına yönelik politika modeli

Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM), Türkiye'nin demografik yapısına uygun doğum artışını teşvik edecek kapsamlı bir kamu politikası önerisi hazırladı.

blank
Asuman Doğan tarafından
14 Mayıs, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

"Türkiye Doğum Artışı Politika Modeli" ismini taşıyan çalışma, Safranbolu Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisi'nde düzenlenen lansman toplantısıyla tanıtıldı.

KAPGEM tarafından hazırlanan politika modeli; evlilik öncesi, esnası ve sonrası süreçleri kapsayan destek mekanizmalarının yanı sıra kuşaklar arası dayanışma, eğitim ve kültürel yapıların güçlendirilmesine yönelik öneriler içeriyor.

Modelin, Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik gerçekleri ile uyumlu, uzun vadeli bir çözüm sunması hedefleniyor.

Toplantıya Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, KAPGEM üyeleri ve davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık toplantıda yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde yer alan Kamu Politikaları Araştırma Geliştirme Merkezi'nin (KAPGEM) ülke ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve sürdürülebilir politikalar üretme amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kırışık, aile politikaları çerçevesinde doğurganlık hızını artırmaya yönelik küresel ve yerel örneklerin incelendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Üniversitemizin düşünce kuruluşu olan Kamu Politikaları Araştırma Geliştirme Merkezimizde 18 tane politika masamız bulunuyor. Politika masalarınızla da ülkemize katkı sağlayacak, destek olacak kamu politikaları üretiyoruz. Aile politikaları masamızla da bu yönde bir çalışma yürüttük. Ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan çocuk doğum oranlarının artırılması konusundaki politikaları inceledik. Dünyadaki çocuk doğum oranlarının artırılması konusundaki politikaları tek tek, ülkeler, dünya ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler bazında inceleyerek ülkemizde uygulanabilecek çocuk doğum oranı artışı politikaları konusunda önerilerde bulunduk."

"Bu bulunmuş olduğumuz öneriler hem finansal destekler konusunda değerlendirmeler hem idari uygulamalar konusunda değerlendirmeler hem de kültürel değerler açısından yapılacak düzenlemeler neticesinde toplanmıştır" diyen Kırışık, "Dolayısıyla Avrupa Birliği'nde uygulanan çocuk doğum oranı artışı politikalarının işe yaradığını görüyoruz. Biz de ülkemize uygun doğum oranı artışı politikaları oluşturduk. Bu politikalarla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, hükümetimize, kurum ve kuruluşlarımıza destek olmak istiyoruz. Onların izleyeceği kamu politikalarını destekleyecek bir politika hazinesi çeşitliliği oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kırışık, raporu kısa sürede yayınlayacaklarını aktararak, "İnşallah en kısa zamanda yayınlayarak bunu kamuoyuyla tamamen paylaşacağız. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, aile ile ilgili kurum ve kuruluşlarımıza raporumuzu paylaşarak bu konudaki kamu politikalarına destek olacağız" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.