Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Günüçay ile birlikte Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret etti.
Ziyarette kısa bir konuşma yapan Kansu; “Kurulduğu tarih olan 10 Nisan 1845’den bu yana Türk Polis Teşkilatı büyük bir fedakârlıkla, Vatan ve Milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için özverili bir şekilde çalışmaktadır. Bilindiği üzere bizlerde her yıl bu haftada çeşitli etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Ziyaretimiz hem Sayın Başkanımızı davet etmek hem de başkanımıza emniyet müdürlüğümüzle olan çalışmalardan dolayı teşekkür etmekti” dedi.
Başkan Aksoy ise “Öncelikle ziyaretten duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Polis Teşkilatımız; dirlik ve düzeni sağlamada üzerine düşen görevi her türlü şartta layıkıyla yerine getiren, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü yüreğinde hisseden, huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canlarını tehlikeye atarak bu kutsal görevi 170 yıldır başarıyla yerine getiren, nadide ve köklü bir teşkilattır. Safranbolu’muzda da Emniyet Müdürlüğümüz halkımızın güven ve huzur içerisinde yaşayabilmeleri için 24 saat görevlerinin başındadırlar. Ben öncelikle bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor, tüm polis kardeşlerimi Cehabı Hakka emanet ediyorum” diye konuştu.


Emniyet Müdürü Kansu’dan Başkan Aksoy’a Ziyaret
Huzurevinde çıkan yangın kontrol altına alındı
Düzce’de Kızılay Huzurevinde asansörden kaynaklı çıkan yangın kontrol altına alındı. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Çok şükür bir problem yaşanmadı. Yaşlılarımızın tahliyesini yaptık. Bir kısmı ilçe devlet hastanemize bir kısmı ise Karayolları misafirhanesine gönderildi” ifadelerini kullandı.
Yangın, gece saatlerinde Kaynaşlı‘da bulunan Kızılay Akçakoca Huzurevi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre asansör akülerinin bulunduğu bölgede belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Dumanların sardığı binayı fark eden personeller durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düzce Belediyesi’nden 6, Kaynaşlı Belediyesi’nden ise 2 itfaiye aracı kısa süre içerisinde bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler 25’i yatalak 54 huzurevi Sakinini bulunduğu yerden çıkararak bina dışına tahliye etti. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru ve ilgili kurum amirleri bölgeye gelerek yangın hakkında bilgiler alırken, tahliye edilen vatandaşlarla da bir araya geldi.
“Çok şükür bir problem yaşanmadı”
Yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Bu gece 01.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar ile Düzce Belediyesi’nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi’nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etmiş olup, çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili bir problem yaşanmamıştır. Kaynaşlı Kızılay Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var. 5’i izinde olup 54 yaşlımız ilçe devlet hastanemiz, karayollarına ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklardır. Geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekiplerinin aktardığı kadarıyla yangının çıkış nedeni asansörden kaynaklı olduğunu ifade etmekteler. Yaşlılarımız tahliyesi noktasında emniyetimiz, jandarmamız, Kaynaşlı Belediye personelimiz, sağlık teşkilatımız ve Kızılay personelimiz birlikte yardımcı oldular” dedi.
Tahliye edilen 54 kişiden 25’i Kaynaşlı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi gönderildi. Huzur evinde yangın kontrol altına alınırken, dumanın tahliye çalışmalarına başlandı.
Konu ile ilgili ise inceleme başlatıldı.


