Emeklilerde büyük hayal kırıklığı - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
10 Ekim, 2023 14:13 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:57
0
0

Emeklilerde büyük hayal kırıklığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine sonrası açıkladığı emeklilere 5000 TL ödeme yapılacak açıklaması ve bunu da çalışan çalışmayan diye ayırması emeklilerde büyük hayal kırıklığı yaratırken, Emekliler Derneği Şube  Başkanı Celal Bulut yaptığı açıklamada, “Emeklilerin ahını değil, duasını alın” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası zam yerine sadece 5 bin TL’lik tek seferlik ödeme kararı emeklilerde büyük hayal kırıklığı yarattı.  Erdoğan’ın “Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” açıklaması ise hayal kırıklığını büyüttü.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Emekliye ödemelerde tarihte ilk kez çalışan/çalışmayan ayrımı yapıldığı ifade edilirken, kararın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ve kayıt dışı çalışmayı teşvik ettiği ifade edildi.

Büyük bölümü 7 aydır zam almayan ve 7500 TL’lik aylığa layık görülen emekliler, çalışan ve çalışmayan olarak ikiye bölündü.

“EMEKLİLERİN AHINI ALMAYIN, DUASINI ALIN”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube  Başkanı Celal Bulut ise yaptığı açıklamada, emeklilerin büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, ” Beklentilerimizi karşılamaktan uzak kalan bu uygulamanın, TBMM çatısı altında revize edilmesi ve sosyal devlete, demokrasiye yakışır bir şekilde, tarafların görüşleri de alınarak yeniden düzenlenmesi en büyük temennimizdir” dedi.

“Emeklinin ahını değil duasını alın” diyen Başkan Bulut yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi:

“TÜİK’in işgücü anketlerine göre emeklilerin yaklaşık yüzde 45’inin çalışmak zorunda kaldığını, devletin de emeklilerin çalışması için teşvikler verdiğini, emekliler arasında kayıt dışı çalışmanın yaygın olduğunu belirten Çelik, dünkü kararla kayıt dışılığın daha da artabileceğini Temmuz’da emekliye verilen %25, memura verilen %85 zam çalışan ile emeklilerin arasındaki maaş farkının 3-4 katına çıkması kelimelerle ifade edemeyecek kadar emekliyi üzmüş ve kırmıştır.

Bunun akabinde Genel merkezimizin ve şubelerimizin tepkileri, basın yayın kuruluşlarının tepkileri, 600 milletvekiline yazılan mektuplar, meclis tatilinde bölgelerine giden milletvekillerine emeklilerin tepkileri olmuştur.

Bunun neticesinde sayın İktidar, sayın Muhalefet, sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu olayın düzeltileceğini, emeklilerin mağduriyetinin giderileceğini, bu işin meclis açılınca yani Ekim ayında düzeltileceği konusunda emeklilere söz verip beklentiye girmemize neden oldu.

Birde Cumhuriyetin 100.yılında bu mağduriyetin giderileceğine inandık.

Son yapılan açıklamada emekliye 1 defaya mahsus 5000 TL verilmesi, bundan çalışan emeklinin yararlanamaması, dul ve yetimin tam alamayacağı emeklilerimizde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır.

Bizler Türkiye’nin kalkınmasında alın teri olan, vatanına, milletine, bayrağına bağlı insanlarız. Bizde diğerleri gibi aynı markete, aynı fırına, aynı pazara gidiyoruz. Bir hak verilirken bir mağduriyet yaratılmaması için, mecliste çalışan emeklilere de, dul ve yetimlere de bu 5000 TL’nin tam olarak verilmesi temennimizdir.

Beklentilerimizi karşılamaktan uzak kalan bu uygulamanın, TBMM çatısı altında revize edilmesi ve sosyal devlete, demokrasiye yakışır bir şekilde, tarafların görüşleri de alınarak yeniden düzenlenmesi en büyük temennimizdir.

Emeklilerin ahını almayın, duasını alın.” (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin