karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Ramazan Öztürk tarafından
10 Ekim, 2023 14:13 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:57
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Emeklilerde büyük hayal kırıklığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine sonrası açıkladığı emeklilere 5000 TL ödeme yapılacak açıklaması ve bunu da çalışan çalışmayan diye ayırması emeklilerde büyük hayal kırıklığı yaratırken, Emekliler Derneği Şube  Başkanı Celal Bulut yaptığı açıklamada, "Emeklilerin ahını değil, duasını alın" dedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası zam yerine sadece 5 bin TL'lik tek seferlik ödeme kararı emeklilerde büyük hayal kırıklığı yarattı.  Erdoğan’ın “Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” açıklaması ise hayal kırıklığını büyüttü.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Emekliye ödemelerde tarihte ilk kez çalışan/çalışmayan ayrımı yapıldığı ifade edilirken, kararın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ve kayıt dışı çalışmayı teşvik ettiği ifade edildi. Büyük bölümü 7 aydır zam almayan ve 7500 TL’lik aylığa layık görülen emekliler, çalışan ve çalışmayan olarak ikiye bölündü.

"EMEKLİLERİN AHINI ALMAYIN, DUASINI ALIN"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube  Başkanı Celal Bulut ise yaptığı açıklamada, emeklilerin büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, " Beklentilerimizi karşılamaktan uzak kalan bu uygulamanın, TBMM çatısı altında revize edilmesi ve sosyal devlete, demokrasiye yakışır bir şekilde, tarafların görüşleri de alınarak yeniden düzenlenmesi en büyük temennimizdir" dedi. "Emeklinin ahını değil duasını alın" diyen Başkan Bulut yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi: "TÜİK’in işgücü anketlerine göre emeklilerin yaklaşık yüzde 45’inin çalışmak zorunda kaldığını, devletin de emeklilerin çalışması için teşvikler verdiğini, emekliler arasında kayıt dışı çalışmanın yaygın olduğunu belirten Çelik, dünkü kararla kayıt dışılığın daha da artabileceğini Temmuz’da emekliye verilen %25, memura verilen %85 zam çalışan ile emeklilerin arasındaki maaş farkının 3-4 katına çıkması kelimelerle ifade edemeyecek kadar emekliyi üzmüş ve kırmıştır. Bunun akabinde Genel merkezimizin ve şubelerimizin tepkileri, basın yayın kuruluşlarının tepkileri, 600 milletvekiline yazılan mektuplar, meclis tatilinde bölgelerine giden milletvekillerine emeklilerin tepkileri olmuştur. Bunun neticesinde sayın İktidar, sayın Muhalefet, sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu olayın düzeltileceğini, emeklilerin mağduriyetinin giderileceğini, bu işin meclis açılınca yani Ekim ayında düzeltileceği konusunda emeklilere söz verip beklentiye girmemize neden oldu. Birde Cumhuriyetin 100.yılında bu mağduriyetin giderileceğine inandık. Son yapılan açıklamada emekliye 1 defaya mahsus 5000 TL verilmesi, bundan çalışan emeklinin yararlanamaması, dul ve yetimin tam alamayacağı emeklilerimizde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Bizler Türkiye’nin kalkınmasında alın teri olan, vatanına, milletine, bayrağına bağlı insanlarız. Bizde diğerleri gibi aynı markete, aynı fırına, aynı pazara gidiyoruz. Bir hak verilirken bir mağduriyet yaratılmaması için, mecliste çalışan emeklilere de, dul ve yetimlere de bu 5000 TL’nin tam olarak verilmesi temennimizdir. Beklentilerimizi karşılamaktan uzak kalan bu uygulamanın, TBMM çatısı altında revize edilmesi ve sosyal devlete, demokrasiye yakışır bir şekilde, tarafların görüşleri de alınarak yeniden düzenlenmesi en büyük temennimizdir. Emeklilerin ahını almayın, duasını alın." (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 16:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TFF 3. Lig: Çayelispor:0 – Karabük İdmanyurdu Spor: 1

TFF 3. Lig 3 Grup'un 22. haftasında Çayelispor kendi sahasında ağırladığı Karabük İdmanyurdu Spor’a 1-0 mağlup oldu.

Hakemler: Berkay Ağış, Uğur Çakmak, Furkan Çakır
Çayelispor: Özgün Köklü, Berat Pınar, Taha Necati Atay, Ali Karnapoğlu (Eyüp Ensar Bozkurt dk. 61), Oğuzhan Efe Yılmaz (Oğuzhan Eskiköy dk. 79), Berkay Kumlu (Doğukan Delimehmet dk. 61), Fatih Ergen, Serdar Yıldırım, Taha Tunç (Seçkin Batuhan Fırıncı dk. 46), Murat Yılmaz, Ömer Nergiz (Musa Eren Karakaş dk. 61)
Karabük İdmanyurdu Spor: Haktan Şentürk, Osman Boz, Aslan Gök, Mustafa Can Birol, Mustafa Yorulmaz, Seyit Ali Kahya (Göksu Mutlu dk. 88), Muhammed Kocatürk, Mehmet Durgut, Yakup Ramazan Zorlu (Berkcan Cengiz dk. 83), Tugay Keleş, Mertcan Koç
Goller: Mehmet Turgut (dk.29) (Karabük İdmanyurdu Spor)
Kırmızı kart: Mehmet Durgut (Karabük İdmanyurdu Spor)
Sarı kartlar: Fatih Ergen, Murat Yılmaz, Eyüp Ensar Bozkurt (Çayelispor), Kaan Erdoğan, Seyit Ali Kahya, Mustafa Yorulmaz, Osman Boz, Hakan Şentürk, Berkan Cengiz (Karabük İdmanyurdu Spor)

Bizi sosyal medyadan takip edin