“Emanetim Safranbolu”  Gala gecesi yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Mart, 2019 09:06 tarihinde yayınlandı
0
0

“Emanetim Safranbolu”  Gala gecesi yapıldı

Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınışının 25. yıldönümü münasebetiyle ve Valiliğimiz tarafından 2019 yılının “Karabük Kültür Sanat Buluşmaları” ilan edilmesi kapsamında Türkiye Radyo Televizyon (TRT) İç Yapımlar Koordinatörlüğünce hazırlanan “Emanetim Safranbolu” belgeselinin gala gösterisi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Gala gösterimine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy, 22 ve 23. Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, eski Karabük Valisi İzzettin Küçük, TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli, Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat ve Eşi, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer, Vali Yardımcısı İsmail Bayata, Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali Sefa Yılmaz, TRT TV Daire Başkanı Muhsin Yıldırım, TRT TV Daire Başkanlığı Müdürü Hakan Türkyılmaz, TRT Belgesel Müdürü-Sunucu Cüneyt  Gündoğdu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Gala gecesinde konuşan Vali Fuat Gürel, “Safranbolu ne söylenirse az diyebileceğimiz çok kıymetli, içimizde hissettiğimiz eşsiz bir kent. Çok büyük emeklerin olduğunu bildiğimiz bu güzel belgesel eğer ortaya çıkmışsa bu güzel belgeselin malzemesini koruyan, böyle güzel bir kenti ranta çevirmeden olduğu gibi koruyan zamanın yöneticilerine, belediye başkanlarına, kaymakamlarına, böyle bir kenti bizlere bırakan, kaybolmasını önleyen özellikle Safranbolululara huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Şehirleri çok kötü kullanmaya başladık, bulunduğumuz mekânları tüketmeye, kültürümüzü tüketmeye başladık. Safranbolu gibi korunan birkaç şehri ancak bunları gördükçe hayıflanmaya başladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüksek binalardan yakınırken özellikle Safranbolu ve Beypazarı’ndan bahsetti. Bu şehirleri artık yeniden kuramazsınız. Bu şehirleri geçmişte ecdadımız yaptı, yaşadılar ve bizlere emanet bıraktılar.”

Vali Gürel, Safranbolu’nun özel korunmuş ender yerlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Safranbolu’da yaşayan insanlar, aslında ecdadına sadık kalarak onların mirasını mirasyedi gibi değil, iyi bir evlat gibi koruyarak, gözünden sakınarak bugünlere ulaştırmış ve torunlarımıza da ulaştırma yönünde çok büyük gayret içerisindeler. Bu eserler çok kolay ortaya çıkmıyor, bunları ortaya çıkartabilmek çok kolay değil ama milli kuruluşumuz TRT’nin kalitesiyle dostluklardan yola çıkarak karşımıza çıkmış bir eser. Rize Valimiz Kemal Çeber Beyefendinin dostluklarından kaynaklı TRT’nin en iyi ekiplerinin gelerek emek vermesiyle 1 seneyi aşkın süreden sonra ortaya çıkan belgeseli hep beraber izleyeceğiz. Belgeselin hazırlanmasında emeği geçen TRT Genel Müdürlüğümüze, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Safranbolu Kaymakamlığımıza ve Belediye Başkanlığımıza, Aytekin Kuş ve İbrahim Canbulat Beyefendiye de ayrı bir sayfa açıp onlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Safranbolu ile ilgili her güzel projenin altında onları görebilirsiniz. Bu belgeselin ülkemize ve Safranbolu’muza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yönetmenliğini Nuh Bağcı’nın yaptığı “Emanetim Safranbolu” belgesel filmi izlendi. Belgeselin ardından Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy, 22 ve 23. Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Eski Karabük Valisi İzzettin Küçük, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer tarafından TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli, TRT Televizyon Dairesi Başkanı Ahmet Muhsin Yıldırım ve belgesel çekim ekibine hediyeler takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin