Karabük Postası tarafından
03 Mart, 2023 11:53 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 06.03.2023 11:41
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eller Semaya Deprem Şehitleri İçin Kalktı

Türkiye'nin dört bir yanındaki Özçelik-İş Sendikası’nın teşkilat mensupları, deprem felaketinde hayatını kaybeden üyeleri ve yakınları ile yine depremde vefat eden tüm vatandaşlar için 2 Mart Perşembe günü ikindi namazıyla birlikte çeşitli camilerde Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası okuttu. Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin talimatıyla ülke genelinde sendikanın şubelerinin bulunduğu camilerde deprem şehidi üyeler ve tüm vatandaşlar için dualar edildi. Ankara, Adana, Bursa, Gebze, İskenderun, İstanbul, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Seydişehir, Manisa ve Osmaniye'de edilen duaların ardından cami cemaatine ve çevredeki vatandaşlara lokum ve gülsuyu ikram edildi. “İSDEMİR, MMK Metalürji, Ekinciler ve Devlet Hava Meydanları’nda kaybettiğimiz üyelerimiz ve yakınları ile yine depremde vefat eden vatandaşlarımıza manevi görevimizi yerine getirebilmek için dualar edilmesini istedik” diyen Değirmenci, “Duaların edilmesine vesile olan her bir şube başkanıma ve teşkilat mensuplarımıza gösterdikleri hassasiyet için şükranlarımı sunuyor, duaların kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. (Nurettin Acar)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ekskavatöre yuva yapan kuş için çalışmalar durduruldu

Artvin’de ekskavatörün kabininde kuş yuvası bulan operatör, doğal sürece ziyan vermemek ismine makineyi kullanmadı.
Artvin’de özel bir şirkete ilişkin ekskavatörün kabininin içine yuva yapan kuş, operatör Mert Tatar’ın dikkatinden kaçmadı. Yuvada yumurtaların olduğunu fark eden Tatar, kuşun doğal hayat sürecine ziyan vermemek için iş makinesini çalıştırmama kararı aldı.
Park halindeki ekskavatörün kabin kısmında kuş yuvasını fark eden Tatar, durumu yetkililere bildirerek makinenin kullanımını durdurdu. Yumurtaların inançta kalması için öteki bir iş makinesi devreye alındı.
Gösterdiği bu hassas davranış nedeniyle etrafındakilerin takdirini kazanan Mert Tatar, "Kuşun yavrularının çıkmasını bekleyeceğim. Tabiatta her canlının yeri var" tabirlerini kullandı.
Doğaya hürmet çerçevesinde alınan bu karar, toplumsal medyada da ilgi gördü.

Bizi sosyal medyadan takip edin