Bilsoft Yazılım Finans Müdürü Uğur Şahin, elektronik uygulamalarda düzenlenen belgelerde karekod bulunmasına ilişkin açıklamaları içeren Karekod Standardı Kılavuzunun yayınlaması hakkında açıklamalarda bulundu.
Şahin, “Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan düzenlemede, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu gibi belgelerde karekod bulunmasına ilişkin açıklamaları içerin kılavuz yayınladı. Bu dahilde esasları belirtilen karekodun 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren düzenlenecek e-Belgelerde zorunlu olarak bulunması uygun görüldü. Lojistik, sağlık, finans gibi sektörlerde, karekodlar belgelerin izlenmesi, doğrulama işlemleri ve veri toplama gibi birçok önemli görevde kullanılıyor. Yayınlanan düzenlemenin getireceği uyum, bu sektörlerin işleyişini daha etkili ve güvenilir hale getirecektir. Elektronik uygulamaların gelişimi ve dijital dönüşümün hız kazandığı günümüzde, Karekod Standardı Kılavuzu’nun yayınlanması sektörlerdeki gelişimi önemli bir katkı sağlayabilir” dedi.
Yayınlanan kılavuzun ön muhasebeye sağladığı avantajlara da değinen Şahin, “Karekodlar, farklı sistemler arasında veri entegrasyonunu kolaylaştırır. Bu, ön muhasebenin farklı veri kaynaklarından gelen bilgileri daha etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olur. Finansal belgelerin taranmasını ve analiz edilmesini sağlar. Bilsoft Yazılım olarak verdiğimiz ön muhasebe ve e-Dönüşüm hizmetleriyle gelen her düzenlemede kullanıcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kılavuza erişim, https://ebelge.gib.gov.tr/duyurular.html resmi sitesinden sağlanabilir” diyerek konuşmasını sonlandırdı. (İHA)


0
Elektronik uygulamalara karekod standardı
0
0
Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kaza kent merkezi Ayhan Çevik Caddesi’nde önceki gün meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, K.A. (35) idaresindeki 60 AFM 804 plakalı Hyundai marka otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklenen 57 yaşındaki Hurisel Ayça, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Hurisel Ayça, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.
Öte yandan, polis ekiplerince yapılan kontrolde sürücü K.A.’nın 2,68 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


