Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Ağustos, 2014 19:59 tarihinde yayınlandı
0

El Nakışları Hesap İşi Kursu Sona Erdi

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) kurslarından bir tanesi olan El Nakışları Hesap İşi Kursu sona erdi.

Bir nakış türü olan Hesap İşi üzerine eğitim alan kursiyerler 2,5 aylık bir kurs süresinin ardından eğitimlerinin bitmesi üzerine, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’dan kursun yeniden açılması, devam etmesi talebinde bulundular. Son dertsen sonra pasta kesen kursiyerler,  “SAKEM kurslarının sıradan kurslar olmadığını dile getiren kursiyerler, yeni el sanatları öğrenmenin yanında, burada yeni dostluklarda kuruluyor. Bizim için bir nevi moral motivasyon oluyor. Günlük hayattaki stresimizi burada atıyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, “SAKEM kurulduğu günden bu günlere gelinceye kadar oldukça kısa bir sürede adını dünya çapında duyurmayı başarmış, yerel lezzetlerin ve hediyelik ürünlerinin yanı sıra verdiği 60’ın üzerinde kurs ile de özellikle ev hanımlarının gözdesi olmuştur. Tabi ki kurslarımız devam edecek. Kursların devamı talebi her branşta geliyor. Talep oldukça da SAKEM yetkililerimiz kursların devamlılığını sağlıyor” dedi.

Kursların mutlaka devam edeceği müjdesini veren Başkan Aksoy, “kurulduğu günden bu yana ilgi ve desteklerini esirgemeyen Safranbolu halkı başta olmak üzere tüm SAKEM personeline de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zihinsel engelli kizina cinsel istismari ogrenince aort damari patladi LtEcBD4W
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Zihinsel engelli kızına cinsel istismarı öğrenince aort damarı patladı

Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızının cinsel istismara uğradığını iddia ederek polis merkezine şikayette bulunan kadın, fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Şavşat ilçe merkezinde meydana geldi. İddiaya göre zihinsel engelli Y.S. (26), annesi Nalan Kaya’ya (53) bir kişi tarafından cinsel istismara uğradığını anlattı. Bunun üzerine anne Kaya, polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayet sonrası çalışma başlatan polis ekipleri, eşkal bilgileri doğrultusunda şüpheli T.K.’yi (49) kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Bu sırada polis merkezinde bulunan Nalan Kaya’nın tansiyonunun yükseldiği ve aniden fenalaştığı öğrenildi. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Şavşat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kaya’nın aort damarının yırtıldığı belirlendi. Kaya, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Tek çocuk annesi olduğu öğrenilen Nalan Kaya’nın ölümü ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli T.K. ise çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin