Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2015 08:21 tarihinde yayınlandı
0

‘El Ele Geleceği’ Projesi Başladı

KASTAMONU Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve LÖSEV Kastamonu İl Temsilciliğinin birlikte düzenlediği ‘El Ele Geleceği’ projesi Daday’da düzenlenen törenle başladı.
‘El Ele Geleceği’ projesi kapsamında Kastamonu’da kanser tedavisi gören 4-20 yaş aralığındaki yaklaşık 30 hastanın, hastaneden çıkış sonrası hemşirelik hizmetlerinin evlerinde yapılması ile başlayarak, çeşitli etkinliklerle hastalıklarının dışında bir hayatın sunumunu yapmak için hazırlandı. 12 ay sürecek olan proje, Kastamonu’nun il genelini kapsıyor.
Daday’da gerçekleştirilen etkinlikte, kanser tedavisi gören çocuklar katıldı.
Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı çocuklar, etkinlik kapsamında ata bindi, bisiklet sürdü ve beyaz bez üzerine boyama yaptılar. Yüzlerini de boyayan çocuklar, renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinlikte konuşan Proje Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Türker Sütcü, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘El Ele Geleceğe’ projesinin Kastamonu’da yaşayan ve kanser tedavisi görmüş çocuk ve gençlerin sosyal hayata dahil edilmesi, psikolojik ve sosyal yönden desteklenmelerini hedeflendiğini söyledi.
Engelliler Destek Programı’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Türkiye çapında hizmet veren bir kuruluş olduğunu belirten Türker Sütcü, “Engellilik oranı yüksek 14 ilde hibe veren bir kurum. Projeyi, EDES desteği ile El Ele Geleceğe adı altında yürütmeye başladık. 94 bin 600 TL şuan bütçemiz bulunuyor” dedi.
Şu anda kanser hastası 15 çocuğun bulunduğunu ifade eder Türker Sütcü, “Aslında Kastamonu’da kanser tedavisi gören çok sayıda kanser hastası var. Ancak bunların tamamıyla çalışamıyoruz.
Çünkü Kemoterapi gören hastalarda çok ciddi bir Enfeksiyon riski var. Kemoterapi süreci devam eden hastalarımızla temas edemiyoruz.
Evlerinde Dezenfekte olmuş bir şekilde görüşmeler yapabiliyoruz. Ancak onların ortamlarında görüşmeler yapabiliyoruz. Onların dışarı çıkarmak sosyalleştirmek demek bir Enfeksiyona maruz bırakmak demek ve kaş yapalım derken göz çıkarmak demek anlamına geliyor. Çocuklarımızın Kemoterapi süreçleri tamamlandıktan sonra onlarla çalışmaya başlıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, kanser tedavisi görün çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fenerbahce
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Haziran, 2026 13:38 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Aziz Yıldırım’dan İlk Hamle TFF’ye: Gündemde Yabancı Kuralı Var

Fenerbahçe’de olağanüstü seçimli genel kurulun ardından başkanlık koltuğuna yeniden oturan Aziz Yıldırım’ın, göreve resmen başlamasının ardından ilk temaslarından birini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirmesi bekleniyor.

Mazbatasını yarın alması öngörülen Yıldırım, göreve başlamasıyla birlikte kulübün yeni sezon planlamasına ilişkin önemli konuları masaya yatıracak. Bu başlıkların en önemlilerinden birinin ise yeni sezonda uygulanacak 10+4 yabancı oyuncu kuralı olduğu belirtiliyor.

TFF ile Görüşme İddiası

Aziz Yıldırım, yabancı oyuncu kuralının esnetilmesi konusunda TFF ile görüşme yapmayı planlıyor. Sarı-lacivertli yönetimin, mevcut düzenlemenin kulüpler açısından çeşitli zorluklar oluşturabileceği görüşünde olduğu ifade ediliyor.

Kadroda 20 Yabancı Futbolcu Bulunuyor

Kiralık olarak başka takımlarda forma giyen oyuncuların geri dönmesiyle birlikte Fenerbahçe’nin sözleşmeli yabancı futbolcu sayısının 20’ye ulaştığı kaydedildi. Yaz transfer döneminde yapılacak yeni takviyelerle bu sayının daha da artabileceği belirtiliyor.

Bu nedenle yabancı oyuncu kuralı, kulübün kadro mühendisliği ve transfer stratejisi açısından kritik önem taşıyor.

Seçim Sürecinde de Gündeme Getirmişti

Aziz Yıldırım, seçim döneminde katıldığı bir programda yabancı kuralına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Futbol aklı dediğimiz arkadaşlarla yaptığımız konuşmada onlar da bundan sıkıntı doğabileceğini söylediler. Çalışıyorlar, biz seçilirsek TFF’ye gitmemiz lazımsa gideriz.”

Yeni başkanın önümüzdeki günlerde federasyonla gerçekleştireceği olası görüşmenin, yabancı oyuncu düzenlemesine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin