Eğitimde ‘Sanal Staj’ Dönemi Başladı - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
01 Aralık, 2024 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Eğitimde ‘Sanal Staj’ Dönemi Başladı

Son dönemlerde yaygınlaşan ve uzaktan eğitim modeline benzer şekilde yapılan sanal staj uygulamaları, ekonomik problemler nedeniyle staj yapamayan öğrenciler için yepyeni fırsatlar sunuyor.

Pandemi sonrası uzaktan çalışma modeline geçen birçok şirket, öğrenciler için dijital staj imkânı sunmaya başladı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijitalleşen dünyada öğrenciler staj yerlerine gitmeden, internet üzerinden staj programlarına katılarak tecrübe kazanabiliyor. Stajyerler işlerini sektörde kullanılan dijital araçlarla yürüterek meslekleri için gerekli olan becerilerini geliştirme imkânı buluyor. Bu programlar sayesinde öğrenciler konaklama ve maliyet sorunu yaşamadan, başka ülkelerdeki büyük şirketlerde deneyim kazanma şansı da elde ediyor. Öğrencilerin bağımsız olmasını sağlayarak uzaktan çalışmanın getirdiği esneklikle zamanlarını verimli bir şekilde kullanabilme fırsatı sunan online stajlar, yeni dünya düzenine hazırlık için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. (Buse Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Mart, 2026 13:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’a Ormancık Haftası ziyareti

21 Mart Dünya Ormancılık Günü” ve 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Ormancılık Haftası” kapsamında Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette, Orman İşletme Müdürü Bozkurt, il genelinde hafta boyunca yapılacak etkinlikler ve çalışmalar hakkında Vali Oktay Çağatay’a bilgiler verdi.

Karabük’ün %74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu vurgulayan Vali Oktay Çağatay, bu büyük doğal zenginliğin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangını afetinde ormanlarımızın zarar gördüğünü hatırlatan Vali Çağatay, benzer acıların tekrar yaşanmaması adına tüm vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ormanların sadece bugün için değil, yarınlarımız için de vazgeçilmez bir değer olduğunu dile getiren Vali Çağatay, bu bilinçle hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin