Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Şubat, 2022 09:36 tarihinde yayınlandı
0

Eğitim Öğretim Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

07 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak olan 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi öncesinde okul çevrelerinde emniyet ve asayiş ile trafik güvenliğinin artırılmasına ilişkin tedbirlerin gözden geçirilmesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından koronavirüs salgınına karşı belirlenmiş olan tedbirlerin görüşüldüğü 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Kurumları Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

  1. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Kurumları Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel’in yanı sıra İl Emniyet   Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü sunumu ile başlayan toplantıda İl Müdürü Nevzat Akbaş, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İstatistikleri, eğitim öğretim yılı faaliyetleri, güvenlik tedbirleri, Covid-19 salgın dönemi çalışmaları, fiziki İmkânların İyileştirilmesi çalışmaları, proje faaliyetleri, hayat boyu öğrenme faaliyetleri ile sosyal kültürel ve sportif çalışmalar hakkında Vali Gürel ve katılımcılara bilgiler verildi.

İlimiz aşı verileri ve okullarımızda uygulanacak Covid-19 Rehberi” hakkında bilgilendirme yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı’nın sunumunun ardından İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim dönemi okullar ve çevresinde alınan emniyet tedbirleri hakkından sunum gerçekleştirildi.

Çocuklarımızın en değerli varlıklarımız olduğunu ifade eden Vali Gürel “Eğitim öğretim ikinci dönemi başlıyor, yavrularımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak hepimizin görevi. Bir salgın döneminden geçiyoruz, amacımız en az zararla bu süreci atlatmak, son varyantla birlikte salgının yayılım hızı oldukça arttı, maske, mesafe ve hijyen konusunu okullarımızda titizlikle uyguluyoruz. Gözlemlediğimiz kadarı ile küçük çocuklarımızın kurallara dikkatle uyduğunu görüyoruz ama maalesef büyük çocuklarımızda ve gençlerimizde bazı zaaflar görüyoruz, okul idarecilerinden ve velilerden ricamız bu kurallara riayet edilmesi için çocuklarımızı mutlaka uyarmamız gerekiyor. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarmamız tarafından okullarımızın etrafında istenmeyen olayların oluşmasını önlemek adına personel görevlendirmeleri yapıldı, ilçelerimizde de aynı görevlendirmelerimiz var, idarecilerimizin okul içerisinde ve dışında sahada olmaları oldukça önemli. Öğrencilerimizle sıcak temas kurmalarını herhangi bir olumsuzlukta duyarlı davranmalarını, iletişim ağlarının açık olmasını çok önemsiyoruz.  Kantinlerde satılan ürünler, okul servislerinin düzeni, görevli personeller ile diyaloglarının, iletişimlerin olması ayrıca önemli.Milli Eğitim Bakanlığımızın yardımcı kitaplarla ilgili başlattığı oldukça güzel bir çalışma var, hem bakanlığın web sitesinde aylık olarak yayınlanıyor hem de basılı olarak tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de dağıtımı gerçekleştirildi, bunların takip edilmesi önemli bu sayede gereksiz kitap alımının da önüne geçilmiş olacak.” şeklinde konuştu.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Kurumları Koordinasyon Kurulu Toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin