Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2017 07:11 tarihinde yayınlandı
0

Eğitim Bir-Sen, Kastamonu’da yetkili sendika oldu

KASTAMONU ’da faaliyet yürüten eğitim-öğretim sendikaları alanında Eğitim-Bir-Sen, 2 bin 39 üyesiyle yetkili sendika oldu. Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, 2 bin 39 üyesiyle 2017 yılı itibari ile eğitim sendikaları arasında Kastamonu’da tekrar yetkili sendika olduklarını belirterek, ayrıca Kastamonu’daki en büyük sivil toplum kuruluşu unvanını da elde ettiklerini kaydetti. Yaptıkları çalışmalar neticesinde üye sayılarının 2 bini aştığını belirten Sancaktaroğlu, “Sendikamızı yetkili yapan bu başarıya emek veren ter akıtan, işyeri temsilcilerimize, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerimize, disiplin ve denetleme kurulu üyelerine, kadın komisyonlarımıza, şube başkan yardımcılarımıza ve her zaman yanımızda olan üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Sancaktaroğlu, şöyle devam etti: “Aldığımız bu sorumlulukla kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra milletin ve milli iradenin üzerindeki her türlü vesayete karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz” Eğitim Bir-Sen’e gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını vermeye devam edeceklerini belirten Sancaktaroğlu, sendikacılığın, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Eğitim Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir. Eğitim Bir-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir Kastamonu’da almış olduğumuz yetkinin üyelerimize, teşkilatımıza, tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum”

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin