KASTAMONU ’da faaliyet yürüten eğitim-öğretim sendikaları alanında Eğitim-Bir-Sen, 2 bin 39 üyesiyle yetkili sendika oldu. Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, 2 bin 39 üyesiyle 2017 yılı itibari ile eğitim sendikaları arasında Kastamonu’da tekrar yetkili sendika olduklarını belirterek, ayrıca Kastamonu’daki en büyük sivil toplum kuruluşu unvanını da elde ettiklerini kaydetti. Yaptıkları çalışmalar neticesinde üye sayılarının 2 bini aştığını belirten Sancaktaroğlu, “Sendikamızı yetkili yapan bu başarıya emek veren ter akıtan, işyeri temsilcilerimize, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerimize, disiplin ve denetleme kurulu üyelerine, kadın komisyonlarımıza, şube başkan yardımcılarımıza ve her zaman yanımızda olan üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Sancaktaroğlu, şöyle devam etti: “Aldığımız bu sorumlulukla kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra milletin ve milli iradenin üzerindeki her türlü vesayete karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz” Eğitim Bir-Sen’e gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını vermeye devam edeceklerini belirten Sancaktaroğlu, sendikacılığın, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Eğitim Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir. Eğitim Bir-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir Kastamonu’da almış olduğumuz yetkinin üyelerimize, teşkilatımıza, tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum”


Eğitim Bir-Sen, Kastamonu’da yetkili sendika oldu
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.


