Eğitim Bir-Sen, Kastamonu’da yetkili sendika oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2017 07:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Eğitim Bir-Sen, Kastamonu’da yetkili sendika oldu

KASTAMONU ’da faaliyet yürüten eğitim-öğretim sendikaları alanında Eğitim-Bir-Sen, 2 bin 39 üyesiyle yetkili sendika oldu. Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, 2 bin 39 üyesiyle 2017 yılı itibari ile eğitim sendikaları arasında Kastamonu’da tekrar yetkili sendika olduklarını belirterek, ayrıca Kastamonu’daki en büyük sivil toplum kuruluşu unvanını da elde ettiklerini kaydetti. Yaptıkları çalışmalar neticesinde üye sayılarının 2 bini aştığını belirten Sancaktaroğlu, “Sendikamızı yetkili yapan bu başarıya emek veren ter akıtan, işyeri temsilcilerimize, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerimize, disiplin ve denetleme kurulu üyelerine, kadın komisyonlarımıza, şube başkan yardımcılarımıza ve her zaman yanımızda olan üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Sancaktaroğlu, şöyle devam etti: “Aldığımız bu sorumlulukla kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra milletin ve milli iradenin üzerindeki her türlü vesayete karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz” Eğitim Bir-Sen’e gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını vermeye devam edeceklerini belirten Sancaktaroğlu, sendikacılığın, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Eğitim Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir. Eğitim Bir-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir Kastamonu’da almış olduğumuz yetkinin üyelerimize, teşkilatımıza, tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum”

Bizi sosyal medyadan takip edin
GGGGG
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Nisan, 2026 15:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Çelik Sektöründe Yeni Dönem

Sanayi ve teknoloji alanında Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Karabük’te, “Yerel Kalkınma Hamlesi” kapsamında çelik sektöründe yüksek katma değerli üretimi hedefleyen yeni bir yatırım süreci başlatıldı.

Uzun çelik tabanlı katma değerli ürünler üretimi çerçevesinde; raylı sistem araç tekerleri, hızlı tren tekerleri, tren aks ve teker setleri, nitelikli bağlantı elemanları, özel geometriye sahip cıvata ve somunlar, elmas kesici uçlar ve ileri metal kesme teknolojileri, tungsten ve karbür kaplama ürünler ile sondaj boruları gibi stratejik ürünlere yönelik yatırımlar desteklenecek.

Karabük, köklü demir-çelik sanayisi, güçlü üretim altyapısı ve yıllara dayanan tecrübesiyle ileri çelik ürünlerinde yüksek katma değerli üretim için önemli bir merkez olarak öne çıkıyor. Başlatılan bu hamle ile birlikte sanayide dönüşümün hızlandırılması, teknoloji yoğun üretimin artırılması ve ulusal ile uluslararası rekabet gücünün güçlendirilmesi hedefleniyor.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, yatırım sürecinin her aşamasında yatırımcılara destek sunarak bölgenin sanayi potansiyelini daha ileri taşımayı amaçlıyor.

Programa başvurular 15 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri yerelkalkinmahamlesi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin