Eflani'deki işe alım usulsüzlüğü iddiası havada kaldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İftara kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2015 07:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Eflani’deki işe alım usulsüzlüğü iddiası havada kaldı

Eflani ilçesinde geçtiğimiz yıl Eylül ayında okullarda çalıştırılmak üzere 35 yaş üstünde kadın personel alınacağını duyan vatandaşlar Milli Eğitim İl Müdürlüğüne başvuramadıkları gerekçesiyle CHP Milletvekili Umut Oran’a yaptıkları şikayet TBMM zeminine taşınmıştı. Eflanili vatandaşların yoğun şikayetini TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, işe alımda partizanlık yapılmadığın iddia etti. 5 kişinin işe alındığını belirten Bakan Avcı, vatandaşların verdikleri dilekçelere aylardır yanıt alamadıkları şikayetini de doğru olmadığın öne sürerek Valiliğin hemen ertesi gün açıklama yaptığını öne sürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cscs
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
16 Mart, 2026 14:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye-İş Sendikası’na TİS yetkisi yeniden verildi

Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer, Karabük Belediyesi Personel A.Ş. çalışanlarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Düzyer, bir süredir belirsizlik içinde devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin sonuçlandığını ve yetkinin yeniden Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi’ne verildiğini açıkladı.

Düzyer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yetkilendirme ile Karabük Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları adına toplu iş sözleşmesi yapma yetkisinin tekrar sendikalarına verildiğini belirtti. Alınan kararın, emekçilerin örgütlü mücadelesinin ve sendikal hakların korunmasının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Belediye-İş Sendikası olarak üyelerinin haklarını korumaya devam edeceklerini vurgulayan Düzyer, adil ve sürdürülebilir bir toplu iş sözleşmesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi.

Açıklamasında Karabük Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan ve henüz sendikaya üye olmayan işçilere de çağrıda bulunan Düzyer, tüm emekçileri haklarını daha güçlü savunabilmek ve birlik ile dayanışmayı büyütmek adına Belediye-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye davet etti.

Düzyer, birlikten doğan güçle emeğin hakkını savunmaya, çalışma barışını sağlamaya ve çalışanların kazanımlarını büyütmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin