Reklam
Reklam

Eflani’de Taksi Ücretlerine Zam Geldi

asdf
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
06 Mart, 2025 15:33 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Eflani ilçesinde taksi ücretleri 2025 yılı tarifesi güncellendi. Karabük-Eflani arası yaklaşık 52 km olarak biliniyor. Buna göre Karabük ili Eflani ilçesi arası taksi ücreti 1250 lira, Safranbolu arası ise 1000 lira olarak güncellendi. Eflani’den diğer köy ve mahallelere ise 80 liradan başlayan ücret tarifesinden bazıları şöyle:

EFLANİ TAKSİ ÜCRETLERİ
DADAY 450
ÇELTEKLER MAH. 400
EKMEKÇO MAH. 350
KAYKOĞLU MAH. 600
AVŞAR 150
ÇÖMLEKLER 450
EYÜPOĞLU MАН. 200
KÖLE KÖYÜ (BEDİL) 180
ASLAN MAH. 150
ÇELEBİOĞLU 450
ELLEZ KÖYÜ 550
KARAGÖZ KÖYÜ 200
AKÇAKESE 600
ÇAVUŞLU 300
EKŞO KÖYÜ 250
KIZILKALAR 120
AKÖREN 120
ÇAL 250
EDİLLER 130
KURTÇU-İMAMLAR 150
ALAÇAT 280
ÇENGELLER 130
FASILLAR 700
KENANLAR 400
ALPAGUT(ZARHANLI) 300
GÖKGÖZ 400
ZONGULDAK 4.000
KASTAMONU 2.250
BARTIN 2.250
ULUS 2000
İSTANBUL 12.500
ANKARA 7.000
AMASRA 2.700
ÇAYCUMA 3.200

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında iş birliği

kastamonu universitesi ile yunus emre enstitusu arasinda is birligi 3cSEK5ek
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında eğitim, araştırma-geliştirme, ölçme-değerlendirme ve kültürel faaliyetleri kapsayan İş Birliği ve Tanıtım Protokolü imzalandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, beraberindeki heyetle birlikte Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, Kastamonu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. M. Onur Hasdedeoğlu, YEE Türkçe Öğretimi Dairesi Başkanı Doç. Dr. Emrah Boylu ve Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Fatih Demirel katıldı.

Ziyarette, Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar ve iş birliği imkanları ele alındı. Görüşmelerde Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretimi, uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler ile eğitim ve kültür alanlarındaki iş birlikleri değerlendirildi. Görüşmelerin ardından Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında iş birliği ve tanıtım protokolü imzalandı.

Protokol çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsünün eğitim, araştırma-geliştirme, ölçme-değerlendirme ve kültürel faaliyetlerine akademik destek sağlayacak. Yunus Emre Enstitüsü ise üniversiteye dijital materyal, eğitim kaynakları ve teknolojik altyapı desteği sunacak. Ayrıca TÖMER bünyesinde yürütülecek faaliyetlere de katkı sağlanacak. Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarının, Yunus Emre Enstitüsünün sertifika programları, sınavlar ve uluslararası nitelikteki eğitim faaliyetlerinden daha geniş ölçüde yararlanmasının hedeflendiği belirtildi.

İmza töreninin ardından Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin