Karabük Postası tarafından
05 Eylül, 2022 12:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eflani’de Su Depoları Bakıma Alındı

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, ilçedeki 600 metreküplük 3 su deposunu bakıma aldıklarını söyledi. Revizyon kapsamında üç adet su deposunun  yıpranan taşıyıcı sisteminin demir ve betonlarının  manevra odası boru ve vanalarının değişeceğini bildiren Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlçemizin su şebekesinde bulunan toplamda 150+150+300= 600 M3'lük 3 adet su deposunu bir hafta önce başlattığımız çalışma ile bakıma aldık. Revizyon kapsamında üç adet su depomuzun, yıpranan taşıyıcı sisteminin demir ve betonları, manevra odası boru ve vanaları değişecek, depo içinde mevcut bulunan membranlar sökülerek seramik kaplanacak, çürüyen kapı ve pencereleri değişecek ve şamandıra sistemi takılacak" dedi. 1.5 MİLYON TL'YE MAL OLACAK Yaklaşık  1,5 Milyon TL'ye mal olacak bu çalışmayı iki ay içinde tamamlamayı planladıklarını ifade eden Başkan Ertuğrul; " Bir taraftan bakım ve onarım çalışmasını yaparken diğer taraftan vatandaşlarımızı susuz bırakmamak için gereken tedbirleri aldık. Vana ve boruların değişimi sırasında yapacağımız zorunlu kesintileri anonslarla önceden duyuracağız. Öngörülmeyen sebeplerle olabilecek kesintiler için halkımızdan özür diliyor, acil durumlar için tedbirli olmalarını ve yedekte bir miktar su bulundurmalarını tavsiye ediyorum" dedi. (Nurettin Acar)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.