Eflani'de Dökülen Kül Faciaya Neden Oluyordu - Karabük Haber Postası
EF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2025 11:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Eflani’de Dökülen Kül Faciaya Neden Oluyordu


Eflani ilçesinde çıkan bahçe yangını ekiplerin hızlı müdahalesiyle evlere sıçramadan söndürüldü.

Olay Yalacık Mahallesinde meydana geldi. Rasim Kün’e ait bahçede iddiaya göre dökülen kül nedeniyle yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye Eflani Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözün de desteğiyle yangın evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın nedeniyle zarar gören alan dron ile görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk universitesinde odaklanmis ultrasonografi egitimi verildi P9r5JJJK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesinde odaklanmış ultrasonografi eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen atölyede tıp fakültesi öğrencilerine teorik ve uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle “Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop)” gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen programda öğrencilere hem teorik hem uygulamalı eğitim sunuldu.

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimlikte uygulama ve tecrübenin önemine dikkat çekerek, farklı hasta vakalarının mesleki gelişime katkı sağladığını ifade etti.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerin sahada hızlı ve doğru karar verme becerisini geliştirdiğini kaydetti.

Programda ayrıca Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk ile Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Bora Çekmen de değerlendirmelerde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında, odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ultrason fiziği, cihaz kullanımı ve travma hastalarında değerlendirme süreçleri gibi konular işlendi.

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını kullanarak edindikleri bilgileri pratiğe dönüştürdü. Program, katılımcılara hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin