karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
26 Kasım, 2014 15:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi başarısı ile dikkat çekiyor

Eflani ilçesi İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Işıklar, "Geçen yıl 49 öğrenciden 40'ının üniversiteye yerleştiğini belirterek, “ Bu yıl 56 öğrencimiz var. Amacımız 56'sını da üniversiteye yerleştirmek” dedi. Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi Müdürü Hüseyin Işıklar, okul aile birliği toplantısında yaptığı konuşmada okulun başarısını özetledi ve "30 kadrolu ve 2 ücretli olmak üzere toplamda 32 öğretmenle, uygulama sınıfı dahil 305 öğrenciye, 660 saat ders yükü ile 3’ü Anadolu Lisesi olmak üzere toplamda 7 farklı lise programını bünyesinde barındıran okulumuzda eğitim öğretim veriyoruz. 2013-2014 Eğitim Öğretim sezonunda mezun olan 49 öğrencimizden 40’ı üniversiteye yerleşti. Bu yıl okulumuza 101 öğrenci kayıt yaptırdı. Buna mukabil 56 öğrencimiz mezun aşamasında. Öğrencilerimizin tamamının üniversitelere yerleşmesi için öğretmenlerimiz hafta sonu tatillerinden de feragat ederek okula geliyor, öğrencilerimize kurs veriyor. Okul yönetimi ve öğretmenler olarak Eflani Lisesi öğrencilerinin geleceği için elimizden gelen bütün imkanları seferber ediyoruz. Velilerimizden de bizlere destek olmasını istiyoruz. İlde yapılan bilgi yarışmasında ikinci olarak büyük başarı elde ettik." diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin