Reklam
Reklam
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
04 Haziran, 2025 11:49 tarihinde yayınlandı
0

Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreninde gurur günü

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin mezuniyet törenine aileler yoğun ilgi gösterdi. Üniversitenin birincisi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Anita Kiarostami oldu.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2024–2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende; Arkeoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Coğrafya, Eğitim Bilimleri, Felsefe, Mütercim ve Tercümanlık, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.

“ÖĞRENME HAYAT BOYU SÜREN BİR YOLCULUKTUR”
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, törende yaptığı konuşmada fakültenin akademik yapısına ve vizyonuna değindi. Kapanşahin, fakültenin alanında uzman akademik kadrosuyla nitelikli eğitim ve bilimsel üretimi bir arada yürüttüğünü ifade etti.
Mezunlara seslenen Kapanşahin, “Hayat boyu öğrenmeye açık olun. Hangi mesleği yaparsanız yapın, onu en iyi şekilde yapmaya gayret gösterin. Devletimize, milletimize fayda sağlayan bireyler olmak için sorumluluk bilinciyle hareket edin.” dedi.
Tören kapsamında Edebiyat Fakültesi genelinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Fakülte ve üniversite birincisi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencisi Anita Kiarostami, fakülte ikincisi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Emine İlayda Yazal ve fakülte üçüncüsü Coğrafya Bölümü öğrencisi Büşra Pekdemir oldu.
ÜNİVERSİTE BİRİNCİSİ ANİTA KİAROSTAMİ: “ULUSLARARASI BİR ÖĞRENCİ OLARAK BU BAŞARIYI ELDE ETMEK BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”
Karabük Üniversitesinde 2025 yılı birinciliğini, Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencisi Anita Kiarostami elde etti. Törende yaptığı konuşmada, başarıya uzanan süreci ve üniversiteye duyduğu minnettarlığı şu sözlerle ifade etti:
“Bu özel günde, üniversite ve fakülte birincisi olarak karşınızda olmak büyük bir onur. Uluslararası bir öğrenci olarak bu başarıyı elde etmek benim için çok anlamlı. Karabük Üniversitesi 10 binin üzerinde uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Ben de bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”
Kiarostami, konuşmasında başarının sadece not ortalamasıyla değil, insani değerleri koruyarak ilerlemekle ölçülmesi gerektiğini belirtti. Öğrendiklerini yeni nesillere aktarma sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayan Kiarostami, Karabük halkına, üniversite yönetimine ve tüm akademik personele teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dogal gaz kokusu sandilar evde yalniz yasayan emekli ogretmenin oldugu anlasildi LDiPQq1K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Doğal gaz kokusu sandılar, evde yalnız yaşayan emekli öğretmenin öldüğü anlaşıldı

DÜZCE (İHA) – Düzce’de bir binada vatandaşlar, giriş katta bulunan daireden doğal gaz kokusu geldiğini ihbar ettiler. Kontrole gelen ekipler yalnız yaşayan yaşlı emekli öğretmenin cansız bedeni ile karşılaştı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Aziziye Mahallesi 892 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yalnız yaşayan Hüseyin Taraf (68) isimli emekli öğretmenin oturduğu daireden koku yayılmaya başladı. Binada bulunan vatandaşlar, kokuyu doğal gaz kokusu sanarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen doğal gaz ekipleri yaptıkları ölçümlerde kokunun doğal gazdan kaynaklanmadığını tespit ederek, durumu güvenlik güçlerine bildirdiler. Olay yerine gelen polis ekipleri, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla girdikleri evde emekli öğretmenin cansız bedeni ile karşılaştılar. Yaklaşık 4 gün önce öldüğü tahmin edilen Hüseyin Taraf’ın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin anlaşılması için Düzce Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin