Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2024 08:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Düzce’den 443 bin 200 araç geçti

100 karayolundan 443 bin 200 bin araç geçiş yaptı. Trafik denetimine katılan Vali Selçuk Aslan, bayram için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Kaynaşlı’da bulunan uygulama noktasını ziyaret etti. Burada polis ve jandarma ekiplerinin bayramlarını kutlayan Vali Aslan, daha sonra denetime katılarak, vatandaşların da bayramlarını kutladı.
9 günlük bayram tatili sürecinde emniyet ve jandarma ekiplerinin denetimlerini sürdüreceklerini ifade eden Vali Aslan, "Düzce’de vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi, trafik akışının güvenle sağlaması açısından çalışmalar yaptık. Sıkı şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Düzce’de eş zamanlı olarak 2 bin personel görev yapacak" dedi.

"Çok yoğun bir trafik akışı var"
Kentte trafik yoğunluğunun 5 Nisan Cuma günü başladığını söyleyen Vali Aslan, "Şu ana kadar ilimiz sınırları içerisinde 1’i ölümlü, 15’i yaralamalı, 15’i de maddi hasarlı olmak üzere 31 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. 46 vatandaşımız yaralandı. Düzce’den Anadolu’ya doğru akan yol üzerinden geçişlere baktığımızda batı istikametinden doğu istikametine çok yoğun bir geçişin olduğunu görüyoruz. Bugün saat 15.00 itibariyle Anadolu Otoyolundan 270 bin 470 araç geçiş yapmış. Ankara istikametinden de İstanbul istikametine geçiş yapan araç sayısı ise 85 bin 200. Hemen hemen 4 katlık bir fark var. Batı yakasından Anadolu yakasına çok yoğun bir trafik akışı var. D-100 kara yolu üzerinden ise 66 bin 419 araç Ankara istikametine, 21 bin 111 araç ise İstanbul istikametine gittiği görülüyor. Hem giderken hem dönerken gerekli tedbirlerimizi aldık. Tüm kolluk kuvvetlerimiz bu konu ile ilgili çalışmalarını yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hızır Lokması etkinliği düzenlendi

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde her yıl Şubat ayının üçüncü haftasında tutulan yedi günlük Hızır Orucunun tamamlanmasının ardından, Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde Hızır Lokması ve Cem etkinliği düzenlendi.
Alevi-Bektaşi inancında önemli bir yere sahip olan Hızır Orucu dolayısıyla Dernek Başkanı Şenol Bozkurt öncülüğünde Cem Evi’nde gerçekleştirilen programda birlik, kardeşlik ve dayanışma duyguları ön plana çıktı.
Program hakkında bilgi veren Başkan Bozkurt, Hızır ayının bölge halkı için manevi açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, "14-20 Şubat tarihleri arasında bölgemizdeki canlarımızla bir araya gelerek oruçlarımızı tuttuk ve cemlerimize katıldık. Gümeli beldemizin dört mahallesi ile Ereğli’deki üç muhtarlığımızdan vatandaşlarımızın katılımıyla lokmalarımızı paylaştık. Kurbanımızı birlikte kesip cemlerimizi birlikte yaptık. Gün boyunca aşlarımız verildi. Dedelerimiz tarafından şeriat, tarikat ve hakikat makamı üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Semahlarımızla birlikte Hızır Cemimizi tamamladık. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz" dedi.
Etkinlikte, Semah Hocası Müjdat Türkyılmaz öncülüğünde semah gösterileri gerçekleştirildi. Zakir Armağan Bozkurt tarafından okunan deyişlerin ardından, Dede Murat Şen Hızır lokmasının İslam’daki yeri ve önemine değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi, dualar edildi.
Barış, kardeşlik ve yardımlaşmanın simgesi olan Hızır ayının son gününde pişirilen lokmalar davetlilere ikram edildi. Düzenlenen programa Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin