Düzce’de son dönemde çiftçiler tarafından oldukça rağbet gören ve tadıyla adından söz ettirmeye başlayan Düzce karpuzunun hasadı başladı. Kilogram fiyatı 5 ila 15 lira olan Düzce karpuzu tezgahta yerini aldı.
Verimli toprakları ile adından sıklıkla söz ettiren Düzce’de yetiştirilen karpuz, tezgahta yerini almaya başladı. Çiftçilerin son dönemde geçim kaynağı haline gelen ve tadıyla yiyenlerde lezzet karmaşası yaşatan Düzce karpuzu il genelinde 5 ila 15 lira arasında yetişiyor. Bostanlık köyünde tezgahta yerini alan yerli karpuza talebin çok olduğunu belirten Mustafa Üstünel, “Bu karpuz çekirdekten ekilir. Gerekli işlemler titizlikle yapılır. Köyümüzün adıda dededen toruna bostanlık olarak geçer. Bulgaristan göçmenleriyiz ve muhaciriz. Düzce’nin topraklarında verim var. Köyden bazı arkadaşlarda karpuz ekti. Dekar başına aşağı yukarı 4-5 ton karpuz alanlar oldu. Bu sene karpuz güzel çıktı. Karpuzumuzun muazzam bir tadı var. Herkese tavsiye ederim. Kilosu şu anda 5 ila 15 lira arasında satılıyor. Tabi bu fiyatlar kurtarıyor mu? Kurtarmıyor. Ama yerli lezzeti daha başka” şeklinde konuştu.


Düzce’de yerli karpuz tezgaha indi
Karabük Belediyesi Yaz Kurslarına Kayıtlar Başladı
Karabük Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi ve yetişkinlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması amacıyla düzenlediği yaz kursları için kayıt sürecini başlattı.
6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek kurslar kapsamında çocuklar ve yetişkinler için çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Programda özellikle 8-13 yaş arası çocuklara yönelik yüzme kursları dikkat çekiyor. Çarşamba ve cuma günleri yapılacak eğitimlerde çocuklar hem spor yapma hem de yaz tatilini daha verimli değerlendirme fırsatı bulacak.
Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezlerinde (KAMER) de yaz dönemi boyunca Kur’an kursları açılacak. Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki merkezlerde gerçekleştirilecek kurslarla çocukların manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
Yetişkinlere yönelik sağlıklı yaşam egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki KAMER merkezlerinde uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaz kurslarıyla her yaştan vatandaşa ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
Yaz kurslarına ilişkin başvuru ve detaylı bilgilere Karabük Belediyesinin internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

