Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Şubat, 2024 12:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Düzce’de şehir geneline su verilemiyor, arızaya belediye ekipleri müdahale ediyor

Düzce’de içme suyu ana isale hattında arıza meydana geldi. Karayolları ekiplerinin fiberoptik hat yenileme çalışmaları sırasında yaşanan arızaya Düzce Belediyesi ekipleri müdahale ediyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Beyköy otoban mevkiinde fiberoptik hat yenileme çalışması yaptığı sırada, şehre su dağıtan ana isale hattı zarar gördü. Meydana gelen arıza nedeniyle şehir geneline su verilemezken, Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ivedilikle olay yerine intikal etti. Beyköy’deki arıtma tesisinde arıtılan suyu şehir şebekesine dağıtan ana isale hattındaki arızaya müdahalede bulunan ekipler, şehre en kısa sürede yeniden su verebilmek için canla başla çalışıyor.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Çevre Tırı’ ile öğrencilere doğa sevgisi aşılandı

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilişkin ‘Çevre Tırı’ "Yeşil Yerleşke Festivali" kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri ile buluşarak, etraf şuurunun artmasında katkıda bulundu.
OMÜ ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde Yaşam Merkezi alanında Yeşil Yerleşke Şenliği düzenlendi. 2 gün boyunca sürecek şenliğin birinci gününde öğrenciler, Etraf Tırı’na ilişkin etkinlikler ile tabiat sevgisi ve etraf şuurunu arttırıcı aktivitelere katıldı. Farkındalık eğitimleri, atölye faaliyetleri, ikramlı oyunlar, canlı performanslar ve etraf bilgisi yarışları ile etrafa hassas bir gelecek için çalışma yürütüldü.
Festivaldeki etraf aktifliklerine katılan OMÜ Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Kısmı öğrencisi Mehmet Ali Köse, "Çevre Tırı ve şenlik, etrafa olan şuurumuzun artmasına neden oldu. Bilgi yarışına katıldık. Orada ziyanlı atıklar hakkında bilgi edindik. Birçok arkadaş çeşitli aktiviteler sayesinde etraf konusunda daha şuurlu hale geldi. Bu aktifliklerin toplumu bilinçlendirecek çok âlâ aktiviteler olduğunu düşünüyorum. Yöresel oyunlar da sosyalleşmemizi sağladı. Bizim için yararlı bir vakit geçirme aktifliği oldu" dedi.
Mühendislik öğrencisi ve OMÜ Çevre Topluluğu Başkanı Berfin Sever ise "Festival alanında değiş-tokuş ünitesinde misyon alıyorum. Öğrenciler, öteki öğrencilerin kullanabileceği bir gereci bize getiriyor biz de onların kullanabileceği öbür bir malzeme ile değiştiriyoruz. Bu halde geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe dikkat çekmeye çalışıyoruz. Birebir vakitte Etraf Tırı da alanımızda bulunuyor. Bu türlü bir uygulama yerleşkemize geldiği için de şanslıyız" diye konuştu.
Tır ve şenlik aktiflikleri, yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.