Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2023 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Düzce’de kentsel dönüşüme giren yapılar yıkılıyor

1999’da 2 büyük deprem yaşayan 2022’de bir depremle daha sarsılan Düzce’de riskli olan ve kentsel dönüşüme giren yapıların yıkım çalışmalarına devam sürüyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulumu yapılan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hem Kahramanmaraş depremlerinde hasar alan riskli yapıların yıkım çalışmalarına hem de 23 Kasım 2022’de Düzce’de meydana gelen depremin ardından riskli olarak belirlenen yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede 3 büyük deprem atlatan Düzce’de yapı stokunun depreme dayanıklı olabilmesi için yapılan çalışmalarda şehir merkezi Millet bahçesi civarında ki zemin artı 3 katlı bina Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce kontrollü olarak yıkıldı.
6306 sayılı Kentsel Dönüşüm kanunu çerçevesinde yıkılan binanın bulunduğu bölgede ilerleyen süreçlerde yeni bina yapılacak. İl genelinde riskli olduğu belirlenen ve Kentsel Dönüşüm Kanunu çerçevesinde yıkılması planlanan 41 yapının daha olduğu ve yıkımların peyderpey yapılmaya devam edileceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisi görünce kaçan motosikletli, kaza yapınca yakalandı

Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin