Düzce’de daha uçmadan bitirmek için mücadele başladı - Karabük Haber Postası
duzcede daha ucmadan bitirmek icin mucadele basladi OmifyyQQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de daha uçmadan bitirmek için mücadele başladı

Düzce Belediyesi, 12 ay boyunca sürdürdüğü vektörle mücadele çalışmalarını 4 ekip ile 63 mahalle genelinde tüm hızıyla devam ettiriyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, sivrisinek ve karasinek ile mücadele çerçevesinde ahır, tuvalet kuyuları, foseptik alanlarında larva ve uçkun mücadelesini sürdürüyor.

Düzce Belediyesi, yılın 365 günü sürdürdüğü vektörle mücadele çalışmalarının yanında yaz aylarının gelmesiyle birlikte başlayan uçkun ilaçlama çalışmalarına da 63 mahalle genelinde oluşturduğu ekiplerle periyodik olarak devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı vektörle mücadele birimi, sivrisinek ve karasinek mücadele programına ahır, gübre, tuvalet kuyusu, foseptik ile sürekli durgun su bulunan ya da biriken (Jit) alanlarda gündüz saatlerinde 4 ekip ile larva ve uçkun mücadelesini sürdürüyor.

Görev alanı içerisinde bulunan 63 mahallenin 47’sinde ve mücavir alanlar içerisinde ahır, foseptik, tuvalet kuyusu, jit ve durgun su ilaçlamalarını tamamlayan ekipler, kalan 16 mahalle genelinde de ilaçlama çalışmalarına devam ederken, ilaçlama programının, yıllık plan dâhilinde iklim şartlarına göre yoğunlaşarak sürdürüleceği belirtildi.

Asya kaplan sivrisineği

Bir yandan ilaçlama ile larva ve uçkun ile mücadelesini sürdüren ekipler, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, son 5 yılda Türkiye’nin Kuzey Bölgelerinde yayılan ve istilacı bir tür olan Asya kaplanı olarak adlandırılan sivrisinek türünün Düzce’de de çoğalarak rahatsızlık oluşturmaya devam ettiğini kaydetti. Söz konusu sivrisinek türünün mevcut var olan türlerden farklı olarak temiz suya yumurta bırakabildiğini belirten ekipler, bu durumun bahçe sebzeciliği ve hobi bahçeciliğinin yoğun olarak yapıldığı Düzce’de sinek için uygun çoğalma alanları oluşturduğuna dikkati çekti.

Asya kaplanı sivrisineği konusunda yapılan uyarının devamında şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir önleyici tedbir ( Kapan Ya da Sineklik ) alınmadan depo edilen, biriktirilen sular doğal çoğalma alanları haline gelmektedir. Bu alanları ekiplerin bulması ve ilaçlaması ya da boşaltması ekipler için zorluk teşkil etmektedir. Bu durum popülâsyonun kontrol altına alınmasını ve yok edilmesini zorlaştırmakta, yapılan mücadelenin başarısını sınırlamaktadır. Ailemizin, komşularımızın ve kendi sağlığımız için lütfen bu su biriktirilen alanların kapaklarını kapalı tutalım veya bu biriken suları haftalık olarak değiştirerek sivrisinek üremesini yavaşlatalım.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

gw 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar OSB’de Altyapı tamamlandı, üretim başlıyor

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Keskinkılıç, OSB’de altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Keskinkılıç, bölgede su, kanalizasyon, elektrik, telekom ve doğalgaz altyapısının eksiksiz şekilde tamamlandığını belirterek, “Türkiye’nin altyapısını en hızlı tamamlayan organize sanayi bölgelerinden biri olduk. Artık üretim aşamasına geçiyoruz” dedi.

700 MİLYON TL YATIRIM, 6 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Bölgede yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Milletvekili Keskinkılıç, parke fabrikasının faaliyete alınacağını ve üst yapı çalışmalarının başlayacağını açıkladı. Kurulacak tesisin bölgenin en büyük parke üretim tesisi olacağını vurgulayan Keskinkılıç, bugüne kadar toplam 700 milyon TL yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Yapılan yatırımların istihdama da önemli katkı sağlayacağını belirten Keskinkılıç, “Bu yatırımlarla birlikte yaklaşık 6 bin vatandaşımıza iş ve aş imkanı sunacağız. Ayrıca 4 yeni fabrikanın temelini atarak büyümemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Keskinkılıç, yatırımların Eskipazar, Karabük ve ülke ekonomisi için hayırlı olmasını diledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.