DÜZCE(İHA) – Düzce’de güvenlik güçleri tarafından yapılan denetimlerde 23 bin 678 şahıs sorgulandı araması bulunan 101 şahıs yakalandı.
Düzce’de Polis ve Jandarma ekipleri tarafından suçların önlenmesi, azalması ve suçluların yakalanması amacıyla denetimler sürüyor. Ekipler tarafından 7-13 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulamada 23 bin 678 şahıs sorgulandı. Sorgulamada araması bulunan 101 şüpheli şahıs yakalanırken 16 kişi tutuklandı. Yapılan denetimlerde 13 tabanca, 4 adet av tüfeği, 1 adet delici ve kesi alet 814 adet mermi 14 şarjör, 3 kuru sıkı tabanca ve 26 kartuş ele geçirildi.
Yetkililer, huzur ve güven için denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdiler.


Düzce’de aranan 101 şahıs yakalandı
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

