blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Düzce Valisi otobüste emniyet kemeri denetimi yaptı

Düzce Valisi Selçuk Aslan, kentler ortası otogara giderek otobüste kemer kontrolü yaptı.
Emniyet kemerinin hayati kıymetine dikkat çekmek için Düzce’de polis gruplarının kentler ortası otobüs terminalinde yaptığı kontroller aralıksız devam ediyor. Çabucak çabucak her otobüste yapılan kontrollere bu sefer Düzce Valisi Selçuk Aslan da katıldı. Düzce’den İstanbul’a giden otobüsteki yolculara bilgilendirmelerde bulunan Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Öncelikli olarak itimat içerisinde Düzce’den İstanbul istikametine selametle gitmenizi temenni ediyoruz. 2022 yılında yapılan düzenleme ile otobüslerimizde sürücüler kadar yolcularımızın da artık emniyet kemeri takması zarurî hale getirildi. Bu yasal bir mecburilik. Bu yasal zorunluluktan fazla otobüslerimizin karışmış olduğu kazalarda çoklukla yoldan çıkma yahut yan yatma şeklinde kazalar daha yüklü bir durum. Bu tıp bir kaza ile karşı karşıya kaldığımızda ise yolcularımızın emniyet kemeri bulunmaması durumunda araç içerisindeki savrulmalar araçtan dışarı fırlamalar ya da araç ile taban ortasında sıkışmalar üzere bir istatistik karşımıza çıkmakta. Emniyet kemerinin bu cins kazalarda %45’ten fazla vefat olaylarına engellediği %60’tan fazla da ağır yaralanmaları önlediği bilimsel bir data olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada bilhassa sizlerden istirham ve rica ediyoruz. Seyahat boyunca emniyet kemerlerinizi çıkartmadan devam edelim ve kurallara uyalım" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin