Reklam
Reklam

Düzce Belediyesi’nden denetim raporu açıklaması

duzce belediyesinden denetim raporu aciklamasi BdaWrcwe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Düzce Belediyesi 2024 Yılı Sayıştay Kontrolü Bulgularına ait açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada “Söz konusu raporda rastgele bir yolsuzluk, yöntemsiz harcama, kamu ziyanına yol açan kasıtlı bir fiil yahut zimmet niteliğinde hiçbir bir tespit bulunmamaktadır” denildi.

Düzce Belediyesi 2024 Yılı Sayıştay Kontrolü Bulgularına ait kimi basın organlarında yer alan haberler sebebiyle açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “Sayıştay Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 Yılı Düzce Belediyesi Kontrol Raporu, Belediyemizin mali süreçlerini ve idari süreçlerini biçim ve içerik istikametinden inceleyen rutin bir kontrol niteliğindedir. Kıymetle söz edilmelidir ki; ‘söz konusu raporda rastgele bir yolsuzluk, adapsız harcama, kamu ziyanına yol açan kasıtlı bir fiil yahut zimmet niteliğinde hiçbir bir tespit bulunmamaktadır.’ Tespit edilen konular; içerik ile ilgili değil biçim ile ilgilidir. Örneğin; bulgular yeni yönetmelik ile değişen kod numaralarının gözden kaçırılması, muhasebe kayıtlarının nitelik farklılığı, iç süreçler ve idari uygulamalara ait teknik özellikli eksiklerden oluşmaktadır” denildi.

Şekilde yapılan yanılgılar bir daha tekrarlanmamak üzere düzeltilecek

Açıklamada “Belediyemizin tüm üniteleriyle koordineli biçimde yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 2024 yılı kontrol raporunda yer alan bulguların tamamına ait gerekli düzeltmeler 2025 yılı uygulamaları için başlatılmış, 2026 yılı içinde eksiksiz olarak giderilmesi hedeflenmiştir. Bunların değerli bir kısmı tamamlanmış, kalan konular için ise süreç titizlikle yürütülmeye devam etmektedir. Sayıştay raporlarında yer alan her bir bulgu, ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilmekte; eksikliklerin giderilmesine yönelik hem idari hem de teknik önlemler uygulanmaktadır. Bulguların takibi, eksiklerin giderilmesi ve kalıcı bir uygunlaştırma sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalar, Belediyemiz üst idaresi tarafından yakından takip edilmektedir. Sorumluluk alanımızda ana maksadımız; kamunun üstün yararını gözeterek, iş ve süreçleri süratlice gerçekleştirmektir” tabirlerine yer verildi.

İtibar suikastı yapmak isteyenlere asla müsaade edilmeyecek

Basın açıklamasının son kısmında ise prestij suikastı yapmak isteyenlerin heveslerinin kursaklarında kalacağı belirtilerek “Düzce Belediyesi olarak; şeffaf, hesap verebilir ve mevzuata uygun bir idare anlayışını temel almakta, kamu kaynaklarının korunması ve aktif kullanılması konusunda azami hassasiyet gösterilmektedir. Kamuoyunda aldatıcı algı oluşturmak ve bu rapordan siyasi rant elde etmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Önümüzdeki günlerde Düzce Belediyesi ve iştiraki şirketlerin yetkilileri tarafından her bir bulgu için mahallî basın organlarının iştiraki ile soru – yanıt biçiminde tek-tek açıklama yapılarak Düzceli hemşehrilerimiz ayrıntıları ile bilgilendirilecektir. Düzce Belediyesi ve iştiraki şirketler saygın birer devlet kurumu olup bir kısım yaygaracıların prestij suikastı yapmalarına asla müsaade edilmeyecektir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin