Reklam
Reklam
dur ihtiarina uymayarak kacan surucu kaza yapinca yakalandi jSQkwUXB jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
0

“Dur” ihtiarına uymayarak kaçan sürücü kaza yapınca yakalandı

Karabük’te polislerin “dur” ihtarına uymayarak kaçan sürücü kaza yaptı. Yakalanan sürücüye 39 bin 504 lira ceza kesildi.

Edinilen bilgiye göre, polis ekiplerinin “dur” ihtarına uymayan 34 BNK 645 plakalı otomobil, Yıldırım Kemal Caddesi’nde kaçarak izini kaybettirdi. Polisten kaçan sürücünün Yıldırım Kemal Caddesi ile Mehmet Akif Caddesi kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil kaldırıma çıkıp elektrik trafosuna çarptı. Olay yerine giden polis ekipleri, şahsa alkol muayenesi yapmak istedi. Alkol testini reddeden şahsın sorgusunda sürücü belgesinin olmadığı tespit edildi. 3 Nisan Polis Merkezi Amirliğine götürülen sürücünün yapılan testte 1,19 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye alkol testi yaptırmamak, sürücü belgesi olmadan motorlu araç kullanmak ve hususi otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak maddelerinden 39 bin 504 TL para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan işlem yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede ayilar yaylalardan sonra koyleri mesken edindi vatandaslar tedirgin 6lXklrNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de ayılar yaylalardan sonra köyleri mesken edindi: Vatandaşlar tedirgin

Gümüşhane’de baharda kış uykusundan uyanan ayılar yaylalardan sonra köyleri mesken edinirken, vatandaşlar tedirginlik yaşamaya başladı.

Doğaları gereği insanlardan uzak durmayı tercih eden ayıların son günlerde yiyecek aramak için köy ve yaylalara indiği, hatta gündüz saatlerinde de yerleşim alanlarında görülmeye başlandığı öğrenildi. Gümüşhane’nin birçok noktasında görülen ayılar, özellikle Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyünde evlere zarar verdi. Merkez ilçeye bağlı Kale köyünde ise yaklaşık bir haftadır köy çevresinde dolaştığı belirtilen genç bir ayının gündüz saatlerinde sokaklarda ve okul çevresinde görülmesi vatandaşları endişelendirdi. Çocukları korumak için okul çevresinde bekleyen köy sakinleri, özellikle çocuklar ve kadınlar açısından risk oluşturan ayı nedeniyle tedirgin olduklarını ifade ederek, yetkililerden ayının yerleşim alanından uzaklaştırılmasını talep etti.

“Çocuklarımızı teneffüslerde bahçeye salmıyoruz”

Ayının köyün sokaklarında özgürce dolaştığını ifade eden Kale köyü muhtar azası Zeynep Ünaldı, “Genç bir ayı bir haftadır köyümüzde kendi haline dolaşıyor. Vatandaşlar muhtarlığımıza bildirdi. Ben ayrıca burada okulda da görev yapıyorum. Okulun etrafında da gezdiğini fark ettik. Öğrenciler için de tehlike arz ediyor. Doğada olması gerekirken yerleşim yerlerinin içerisinde olması tehlike arz ediyor. Biz bunu yetkililere bildirdik, doğal ortamına bırakmayı planladık. Şu an hala köyde okulun çevresinde dolaşıyor. Annesinin olmadığını düşünüyoruz. Şu an tek başına kalmış, bilinçsiz bir şekilde köy içerisinde geziyor. Fıtratı vahşi bir hayvan olduğu için çocuklarımızı koruyoruz, bahçeye salmıyoruz ayıyla karşılaşırlar diye. Çocuklara zarar verme ihtimali çok yüksek” dedi.

“Evimin balkonuna çıktığımda ayıyla karşı karşıya kaldım”

Gündüz saatlerinde ayıların insanların olduğu bölgelerde dolaştıklarına ilk defa şahit olduğunu dile getiren Kale köyü esnaflarından Mehmet Cemal Yılmaz ise, “Ben köye taşınalı 3 hafta oldu. Son bir haftadır köy sakinleri köyde ayının dolandığını söylüyorlardı. Biz köy halkı olarak gece saatlerinde bağa bahçeye gelmelerine alışığız ancak gündüz saatlerinde özellikle dün öğle saatlerinde ben eve gidip balkona çıktığımda ayıyla karşı karşıya kaldım. Çocuklara ve kadınlara zarar verebileceğini düşünüyoruz. Bunun için devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz. Gündüz vakitlerinde ayıların köye geldiğini hiç görmemiştik. Benim evimin balkonuna kadar gelmişse her an her yerde çıkabilir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin