Dünyanın En Kaliteli Lastiklerinin Üretileceği Fabrika

Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2015 08:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

ÇANKIRI Japon lastik devi Sumitomo Rubber'ın CEO'su Norifumi Fujimoto, dünyanın en kaliteli lastiklerinin Çankırı'ya kurdukları fabrikalarında üretileceğini açıkladı. Japon lastik devi Sumitomo Rubber ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş. ortaklığının 2012 yılında yaklaşık 512 Milyon Dolarlık yatırımla temelini attığı Çankırı’daki üretim tesisinde çarklar dönmeye başladı. Japon Sumitomo Rubber Industries ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş. tarafından gerçekleştirilen iş ortaklığı çerçevesinde Çankırı’da temeli atılan lastik üretim tesisinde deneme üretimi devam ediyor. Otomobiller için lastik üretimi yapan tesisin 2019 yılı sonuna kadar günde 30 bin lastik üretim kapasitesine ulaşması ve yaklaşık 2 bin kişiye doğrudan istihdam sağlaması planlanıyor. Cari açığın finansmanı noktasında Türkiye ekonomisine de önemli katkı sunacak olan yatırımda üretilen lastiklerin yüzde 80’inin ihraç edilmesi hedefleniyor. Sumitomo Rubber AKO Industries Başkan ve CEO’su Norifumi Fujimoto Türk - Japon ortaklığıyla Çankırı'ya yapılan dev yatırımla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AVRUPA, AFRİKA, ORTADOĞU VE RUSYA'YA İHRAÇ EDİLECEK Yatırım için Türkiye'yi tercih etmelerinin çeşitli nedenleri olduğunu ifade eden Fujimoto, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya pazarlarında lastik satışlarında önemli bir büyüme öngördüklerini anlattı. Hedef pazarlarının yüzde 80'ini Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Rusya'nın oluşturduğunu vurgulayan Fujimoto, "Türkiye bu açıdan stratejik bir öneme sahip. Bu anlamda üreteceğimiz lastiklerimizin hedef pazarlara ulaşmasında, tedarik süresi ve nakliye maliyetleri açısından bu yatırımın grubumuza büyük faydalar katacağına inanıyoruz." diye konuştu. ARAÇLARDA YEDEK LASTİĞE GEREK KALMAYACAK Üretecekleri lastiklerin geliştirdikleri özel yöntemlerle birçok özelliğe sahip olacağını dile getiren Fujimoto, "Üreteceğimiz lastikler patlaması halinde bile 80 kilometre yola devam edebilecek. Yani araçlarda yedek lastik taşımaya gerek kalmayacak" diye konuştu. 2 FARKLI MARKAYLA SATIŞ YAPACAK Deneme üretimi yapan şirketin bu aşamada yaklaşık 500 kişi istihdam ettiğini açıklayan Norifumi Fujimoto, firmanın Falken ve Dunlop adı altında 2 farklı markayla satışa çıkacağını bildirdi. YATIRIM 2019'A KADAR SÜRECEK Planladıkları yatırımın önemli bölümünü geride bıraktıklarının altını çizen Fujimoto, 2019 yılına kadar devam edecekleri yatırımla dünyanın en kaliteli lastiklerini üretmeyi planladıklarını anlattı. Açıklamaların ardından gazetecilere lastik üretim tesislerini gezdiren Fujimoto, özel imalatları olan üretim makinelerinin gizli olduğu gerekçesiyle gazetecilerin tesisten görüntü almasına izin vermedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi. İl merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, durumlarından şüphelenilen C.Y. ve E.D. isimli şüpheliler tespit edildi. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, peçeteye emdirilmiş halde 4 parça halinde toplam 7,12 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 11 adet sentetik ecza (Lyrica), içerisinde AM2201 maddesi kalıntıları bulunan bir şişe, bir adet boş oksijenli su şişesi ve bir pompalı tüfek ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden C.Y. hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) suçundan adli işlem başlatıldı. E.D. hakkında ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" (TCK 188), "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) ile "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından işlem yapıldı.
E.D., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.