Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Şubat, 2017 14:35 tarihinde yayınlandı
0

“Dünyanı En Pahalı Baharatı Safranbolu Safranı” Projesi

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü “Dünyanı En Pahalı Baharatı Safranbolu Safranı” projesinin açılış ve tanıtım toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Eğitim Yayınlar Dairesi Başkanı Gürcan Özdağ, Karabük Vali Yardımcı Murat Bulacak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Eğitim Yayınlar Dairesi Başkanlığı Çalışma Grup Sorumlusu Haluk Baliç, Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Proje Koordinatörü Dr. Ergül Çolak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri, Daire Müdürleri, çiftçiler katıldı.

Eğitim Yayınlar Dairesi Başkanı Gürcan Özdağ yaptığı konuşmada, projenin herkese hitap ettiğini söyleyerek hazırlanan projenin gelecek yıllarda diğer çiftçilere örnek olacağını ve üretimlerinin artacağına dikkat çekti. Özdağ;  “Bu projenin daha fazla üreticinin safran yetiştiriciliği yapmasını sağlamış olacağını umuyoruz, bekliyoruz. Proje faaliyetleriyle safran üreticilerimizin mesleki bilgi ve deneyimlerinin de bu vesileyle biraz daha arttırılmış olmayı hedefliyoruz” dedi.

Karabük Vali Yardımcısı Murat Bulacak ise yaptığı konuşmada Safran üretim alanlarının az olduğunu buna  karşın talebin fazla olduğunu belirtti. Bulacak;  yapılacak olan bu tür projelerle Safran üretim alanlarının artacağına inandığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı da yaptığı konuşmada;  “Safranbolu Safranı, Safranbolu Çavuş Üzümü, Kömüşmemesi ve Çiftlik üzümleri, Maniye Domates çeşidimiz, Empürme, Nağza Fasulye çeşitlerimiz, Kırmızı Elmamız, Göksulu Armudumuz daha saymakla bitiremeyeceğimiz yerel çeşitlerimiz üreticilerimizin yoğun emekleriyle günümüze ulaşmayı başarmıştır.  Bizlerde sorumluluk ilkesiyle il ve ilçe Müdürlüklerimizin hazırladıkları bir dizi projelerle, yerel çeşit ve koruma bilincini kamuoyunda gündemde tutmaya çalışmaktayız. Bu hedeflerimiz doğrultusunda Safran üretim alanlarını artırarak daha kaliteli safran üretmeyi amaçlanmaktadır” dedi.

Safran ve Safrandan üretilen ürünler sergisinin yapıldığı programda,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Çetin Ayvalık’ın  proje tanıtım sunumu ile toplantı sona erdi

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kalp krizinde zamana karsi yaris hasta ambulans helikopterle samsuna sevk edildi 2BllPFEQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kalp krizinde zamana karşı yarış: Hasta, ambulans helikopterle Samsun’a sevk edildi

Kalp krizi vakalarında hayati önem taşıyan “kapı-balon süresi”nin 120 dakikanın altında tutulabilmesi için sağlık ekipleri harekete geçti. Vezirköprü ilçesinde fenalaşan 58 yaşındaki hasta, ambulans helikopterle Samsun’a ulaştırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, göğüs ağrısı şikayetiyle Vezirköprü Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran 58 yaşındaki erkek B.K.’ya ilk müdahale acil servis ekipleri tarafından yapıldı. Hastanın durumu kardiyoloji uzmanına danışılırken, değerlendirme sonrası zaman kaybının önüne geçebilmek amacıyla ambulans helikopter talep edildi. Kalp krizi vakalarında tıkalı koroner damarın anjiyo ve balon/stent yöntemiyle açılmasına kadar geçen ve “kapı-balon süresi” olarak adlandırılan kritik sürenin 120 dakikanın altında tutulabilmesi için sağlık ekipleri zamanla yarıştı.

Bu kapsamda hasta, ambulans helikopterle Vezirköprü’den alınarak Samsun’un İlkadım ilçesindeki helikopter pistine getirildi. Burada hazır bekleyen kara ambulansına alınan 58 yaşındaki hasta, ileri tetkik ve tedavi için Samsun Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin koordineli şekilde yürüttüğü hızlı sevkin, hastanın tedavi sürecine erken müdahale edilmesi açısından büyük önem taşıdığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin