Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Dünya şampiyonu olmak için Çin’e uçtular

Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Erkek Futbol Takımı, Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası için Çin’e gitti.
Antalya’da düzenlenen Türkiye Liselerarası Futbol Şampiyonası’nda birincilik elde eden Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Futbol Takımı, 17-27 Mayıs tarihlerinde Çin’in Dalian şehrinde düzenlenecek olan Liselerarası Dünya Şampiyonası için Çin’e uçtu. 36 takımın yarışacağı turnuvada Türkiye’yi temsil edecek Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Futbol Takımı; Katar, Çin, İngiltere ve Tayland ile mücadele edecek.
Antalya’da yapılan Türkiye Liselerarası Futbol Şampiyonası’nda şampiyon olduktan sonra Çin’de yapılacak olan dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandıklarını belirten Teknik Direktör Serkan Alemdaroğlu, "Oraya iyi hazırlandık. Çocuklarımızla iyi bir ilişki içerisinde, çalışmalarımız çok güzel gitti. Trabzon’u temsil ederek Türkiye şampiyonu olmuştuk, şimdi de Türkiye’yi temsil edip dünya şampiyonu olarak ülkemize dönmek istiyoruz. Hedefimiz dünya şampiyonluğunu tatmak, onu ülkemize getirmek. Başka bir hedefimiz de buradaki çocuklarımız ile ilgili. Dünyada derece olarak ilk 3’e girdiğimizde Beden Eğitimi bölümlerine doğrudan girme hakkı elde ediyorlar. Onun için her şeye dikkat edip bu dereceyi yapmak istiyoruz. Çocuklarımızın hocalarına ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bizi takip etsinler ve bizimle olsunlar" dedi.

Liseli futbolcular iddialı
Takımın başarılı oyuncularından ve aynı zamanda geçtiğimiz günlerde Süper Lig U19 Elit A Ligi finalinde Samsunspor’u 3-2 yenerek şampiyonluk yaşayan Trabzonspor’un da futbolcusu olan Boran Başkan, "Trabzonspor U19 takımı ile sezonu şampiyonluk ile taçlandırdık, aynı zamanda Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ile de Türkiye şampiyonluğunu kazandık. Şimdi sırada Dünya Kupası var. Bu kupayı da kazanıp ülkemize getirmek istiyoruz. 3’te 3 yapmak istiyoruz. İnşallah elimizden geleni yaparak kupayı ülkemize getireceğiz. Turnuvaya çok iyi bir şekilde hazırlandık, bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Trabzonspor U19 takımının bir başka futbolcusu Yiğit Kemal Turan, "Hedefimiz tabii ki dünya şampiyonluğu. Buraya kadar iyi hazırlandık. Hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. İyi bir arkadaşlığımız ve aile ortamımız var. Bizi destekleyen herkes dualarını esirgemesin" şeklinde konuştu.

Ali Turan: "Bu duyguyu 2015’te de yaşamıştım yeniden yaşamak istiyorum"
Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Turan, 2015 yılında müdürü olduğu yine Trabzon’daki Erdoğdu Anadolu Lisesi ile dünya şampiyonluğu zaferini daha önce tattığını hatırlatarak, "O zaman da dünya birincisi olmuştuk. İnşallah bu okul ile de birinciliği Türkiye’ye getiririz. Türkiye’yi temsilen yurt dışına gidip ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu konuda öğrencilerime ve hocalarıma güveniyorum. Gururluyuz, inşallah kupayla döneriz. Öğrencilerimiz çeşitli takımlarda oynuyorlar, biraz yorgunlar ancak onlar yorulsalar da bu işi başaracaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Turistik ilçede fırtına tozu dumana kattı

Bartın’ın Amasra ilçesinde akşam saatlerinde başlayan fırtına, turistlere ve vatandaşlara sıkıntı anlar yaşattı. Turistler panikle sağa sola kaçıştı.
Fatih Sultan Mehmet Han’ın "Çeşm-i Cihan" olarak nitelendirdiği Bartın’ın Amasra ilçesinde akşam saatlerinde fırtına çıktı. Yaklaşık 30 dakika süren fırtına, tozu dumana kattı. Fırtına esnasında ise bölgedeki işletmeler ve ilçede gezen turistler güç anlar yaşadı. Rüzgarda yürümekte zorlanan turistler, toz bulutlarını görünce panikle sağa sola kaçıştı. Şiddetli fırtınada saksı, demir barikatlar, duba, çöp kutuları ve reklam tabeleları yıkılırken, kimileri yerde sürüklendi.
Fırtınaya denizde yakalanan çeşit tekneleri de, şiddetli rüzgar ve dev dalgalar nedeniyle rotalarını limana çevirdi. Vakit zaman küçük çaplı hortumlar da oluşurken, ilçeden ayrılmak isteyen turistlerin araçlarına yönelmesi ile otoparklarda uzun araç kuyruğu oluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin