Dünya Mirası Safranbolu’da 23 Nisan Coşkusu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Nisan, 2019 13:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Dünya Mirası Safranbolu’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünya Miras Kenti Safranbolu’da coşku ile kutlandı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenlere Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Albay İsa Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, çok sayıda vatandaş ile öğrenci katıldı.

Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Köse’nin protokol, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.  Gümüş konuşmasında şunları söyledi:

“ Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. Yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yüce Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğa olumsuz şartlara rağmen milleten aldığı güçle İstiklal Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Meclisimizin açıldığı günü tüm çocuklara bayram olarak armağan ederken, çocuklara güvenini ve sevgisini de ortaya koymuştur. Dünyada hiç bir ülke yoktur ki, böyle yüce bir amaç için çocuklarına bayram hediye etmiş olsun. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetler yad ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. “

Vilayetler Birliği Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri, aynı okuldan Bekir Efe Demir’in Bayrak adlı şiiri okuması, Zati Ağar İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri, aynı okuldan Ayşe Zeren Kaya’nın 23 Nisan adlı şiiri okuması, Zati Ağar Anasınıfı öğrencilerinin gösterilerini sunması,  Vilayetler Birliği Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun muhteşem performansı ile devam eden program, Zati Ağar İlkokulu öğrencisi Elif Gümüş tarafından 23 Nisan şiiri okunması, Zati Ağar İlkokulu öğrencilerinin Bayrak gösterisinin ardından Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Bolgar Şehri Sanat Okulu Öğrencilerinin halk oyunu ile son buldu.

Gösterilerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarından dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ürkmezer, Başkan Köse ve Albay Çakmak ile Milli Eğitim Müdürü Gümüş tarafından ödüllerin verilmesini ise Vilayetler Birliği Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve büyük beğeni toplayan ‘ Hayatın Renkleri Projesi’ isimli final sergisinin açılışına geçidi.

Programın ardından bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen böylesi önemli ve bir o kadar da güzel bir bayramı Dünya Mirası Safranbolu’muzda kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

23 Nisan’ın, Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edildiğini hatırlatan Başkan Köse; “ Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizi işgalden ve işgalcilerin kuşatmasından kurtaracak iradeyi oluşturdu. Aziz milletimizin bütün unsurlarını ortak bir ülküde birleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti de bu birlik şuuru üzerine inşa edildi. 23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacaktır. Bu günde Safranbolulu ve misafir çocuklarımız Misak- ı Milli Demokrasi Meydanında güzel bir havada bir aradalar. Muhteşem performanslarını izledik. Her biri ile ayrı ayrı gurur duydum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu duygularla bir kez daha başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  bu cennet vatan uğruna şehit düşen tüm kahraman vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
İkindi Vakti
Şuanki vakit
İkindi
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
Akşam vaktine kalan süre
 
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

soforler odasinda yogun plaka mesaisi 1DH4n4Z1

Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi

rektor ozolcer uluslararasi ogrencilerle iftar sofrasinda bulustu 21exntZe

Rektör Özölçer uluslararası öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

cikolata ve sekerlemeler tezgahlari senlendirdi iViwuuyW

Çikolata ve şekerlemeler tezgahları şenlendirdi

zonguldakta 14 mart tip bayrami torenle kutlandi WfQWe5t4

Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı

uzunkum yasam alani projesinde saha calismasi baslatti v1jw5tjB

Uzunkum Yaşam Alanı Projesinde saha çalışması başlattı

kastamonuda cocuklar muzikal gosterisiyle bulustu 9FNx4mPs

Kastamonu’da çocuklar müzikal gösterisiyle buluştu

tasarim8

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu

soforler odasinda yogun plaka mesaisi 1DH4n4Z1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi

İçişleri Bakanlığı tarafından Nisan ayına ertelenerek uzatılan app plaka kullanan sürücülere ceza uygulaması üzerine Zonguldak Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi yapılıyor.

Oda Başkanı Tunay Keskin yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

“Hafta başında başlamış olduğumuz bin adet plaka basımı çalışmamız üç gün içerisinde gece ve gündüz demeden çalışarak stokumuz bitirdik. Federasyonumuzda da üretim yetişmeyince de tüm Türkiye mağdur oldu. Özel girişimlerimiz nedeniyle bin plaka daha talep ettik ve bugün itibariyle elimize ulaştı ve tekrar çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Amacımız Zonguldak’ımızı mağdur etmemek bu nedenle federasyonumuza buradan sonsuz teşekkür etmek istiyorum.”

Keskin, seçimler öncesinde şoför esnafına verdiği sözlerden birini de tuttuklarını sözlerine ekledi. Keskin, “Arkadaşlarımıza vermiş olduğunuz sözlerden biride çekici sorununu halledeceğiz demiştik. Bu sözümüzü de tutarak göreve geldiğimiz günden bu tarafa günde 2-3 araç çekerek şoför esnafı arkadaşlarımıza bu hizmeti de ücretsiz olarak yapıyoruz ve bugüne kadar yaklaşık otuzun üstünde araç çekerek hizmetlerimizi aralıksız olarak devam ettiriyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
İkindi Vakti
Şuanki vakit
İkindi
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
Akşam vaktine kalan süre
 
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

soforler odasinda yogun plaka mesaisi 1DH4n4Z1

Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi

rektor ozolcer uluslararasi ogrencilerle iftar sofrasinda bulustu 21exntZe

Rektör Özölçer uluslararası öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

cikolata ve sekerlemeler tezgahlari senlendirdi iViwuuyW

Çikolata ve şekerlemeler tezgahları şenlendirdi

zonguldakta 14 mart tip bayrami torenle kutlandi WfQWe5t4

Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı

uzunkum yasam alani projesinde saha calismasi baslatti v1jw5tjB

Uzunkum Yaşam Alanı Projesinde saha çalışması başlattı

kastamonuda cocuklar muzikal gosterisiyle bulustu 9FNx4mPs

Kastamonu’da çocuklar müzikal gösterisiyle buluştu

tasarim8

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu