Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağanüstü Kongresi Özler Düğün Salonunda yapıldı. 3 Adayın yarıştığı Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağanüstü Kongresi’nin divan başkanlığını Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen yaptı. Kongreye Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı. Başkanlık için mevcut Başkan Muammer Dumaner, Osman Keskinci ve Semra Uz yarıştı.
Mevcut Başkan Muammer Dumaner ile mevcut Yönetim arasında uzun zamandır çözülemeyen sorunlar nedeniyle Olağanüstü Kongre istenmişti. Pandemi nedeniyle iki defa ertelenen Olağanüstü Kongre Özler Düğün salonunda yapıldı. Seçimlerde Mevcut Başkan Muammer Dumaner 564 oy alarak yeniden Başkanlığa seçildi. Osman Kesici 392, Semra Uz ise 164 oy aldı.
Muammer Dumaner Başkanlığındaki yeni yönetin ise şu isimlerden oluştu.
Serdar Çayır, Mehmet Kemal Özdal, Kadir Kınay, Muammer Durmuş, Murat Buyurman, Onur Şen, Kamil Dağcı ve Erkan Avcı
Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme maksadıyla hayata geçirdiği "LEOS" üç pilot ana bilim kolunda kullanıma sunuldu.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak prestijiyle 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından faal olarak kullanılmaya başlandı.
LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı birinci andan itibaren tüm süreçleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik denetim etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem süratle benimsendi.
LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kağıt periyodu sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, öteki yazışmalar için farklı programlara muhtaçlık duyulmadan direkt LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, sırf bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, birebir vakitte süratli ve yanlışsız işleyişi mümkün hale getiriyor.
Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin öteki ana bilim kısımlarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin muvaffakiyetle çalıştığını vurgulayarak, "Üç pilot ana bilim kolumuzdaki tüm süreçler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç büsbütün otomatize edildi" dedi.
Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: "LEOS, yalnızca Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak ihtilal niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için hakikaten gurur verici."
Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın takviyesinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, "Bize inandı, dayanak verdi, tüm enstitü çalışanı ismine kendisine şükranlarımızı sunuyoruz." sözlerini kullandı.