Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Haziran, 2014 08:58 tarihinde yayınlandı
0

“Her Dükkana, Her Eve Bir Bayrak As” Kampanyası

ZONGULDAK Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanlığı tarafından Zonguldak merkezinde “Her dükkana, her eve bir bayrak as” kampanyası başlatıldı. Türk Ocağı Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Hasan Yıldırım, “Dünyanın hiçbir ülkesinde rengini şehit kanından almış bir bayrak yoktur. Her metre karesi şehit kanıyla yoğrulmuş bu kutsal ülkede maalesef bayrağımız indiriliyor. Diyarbakır 2. Hava Komutanlığı bahçesindeki Türk Bayrağının askerlerin gözleri önünde indirilişini, keza Musul’da konsoloslukta indirilişinin bir sebebi olmalı. Geçmiş dönemlerin Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer utanmadan, yüzü kızarmadan şu sözleri söyleyebilmiştir. “Öğretim programında seçilen metinler öğrencileri iyiye, güzele doğruya yöneltmeli, iyi alışkanlıklar kazandırmalıdır. Talim Terbiye ile Bayrak şiirindeki mısranın olumsuz düşünce ve davranışlara neden olacağını düşündük. Bayrak, vatan, millet sevgisi aşılayan bu şirin öğrenciler tarafından yanlış anlaşılabileceği mısraları kitaptan çıkardık. Arif Nihat Asya’nın düşünemediğini Ömer Dinçer düşünmüş. Asıl düşünen Ömer değil onu düşündüren zihniyettir. Böyle düşünürseniz birileri bayrağımızı indirir sizde koyunun kavala baktığı gibi bakarsanız. Bir kez daha söylüyoruz bayrağa kalkan elleri kırarız. Türk Ocağı olarak Allah’a bu ülkede bayrağı indirtmesin, ezanı dindirtmesin diyerek her dükkana, her eve bir bayrak as kampanyasını başlatıyoruz” dedi. Açıklamanın ardından Türk Ocağı Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Hasan Yıldırım ve beraberindekiler 100 tane bayrağı dükkanlara dağıttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
1c1563a5 96d9 4649 ab76 f596d9471327
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Haziran, 2026 12:36 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te vatandaşlar milli maç heyecanını dev ekranda yaşadı

Karabük’te vatandaşlar, sabahın erken saatlerine rağmen Yenişehir Yazlık Sineması’nda kurulan dev ekranda milli maç heyecanını birlikte yaşadı.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında vatandaşlar, Türkiye-Avustralya karşılaşmasını izlemek için Yenişehir Yazlık Sineması’nda bir araya geldi. Karşılaşmayı takip etmek üzere her yaştan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla ve formalarıyla dev ekranın kurulduğu alana geldi. Sabahın ilk saatlerine rağmen oluşan kalabalık, milli maç heyecanın duygusunu yaşadı.

Maçın Türkiye saati ile erken saatlere gelmesi sebebiyle annesinin kucağında uyuyan çocuklar da kameralara yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin