Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde evvelki gece düğünden sonra meskenlerine uğurlanırken havaya ateş açmak için silaha sarılan yengesinin tabancasından çıkan kurşunun amacı olan damat Ali Karaca bugün son seyahatine uğurlandı.
Şebinkarahisar ilçe merkezinde evvelki gece bir düğün salonunda hayatlarını birleştiren Beyzanur Bayazit ile Ali Karaca Turpçu köyündeki meskenlerine gitti. Düğün merasimi sonrası kutlamalar köyde de devam ederken, çift meskenlerine uğurlanmak üzereyken havaya ateş açmak için silaha sarılan damadın yengesi F.K. kazayla Ali Karaca’yı (23) göğsünden vurdu. Ağır yaralanan genç kaldırıldığı Şebinkarahisar Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybederken, yenge F.K. gözaltına alındı. F.K. ve eşi H.K. olay sonrası çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, damat Ali Karaca ise bugün Turpçu köyünde öğlen namazı sonrasında kılınan cenaze namazının akabinde son seyahatine uğurlandı. Karaca, namaz sonrası birebir köydeki mezarlıkta toprağa verildi.


Düğün sonrası evine uğurlanırken yengesinin kurşununa hedef olan damat son yolculuğuna uğurlandı
Karabük Özel İdare’den köylere kesintisiz atık toplama hizmeti
Karabük İl Özel İdaresi, köylerde çevre temizliği ve halk sağlığının korunması amacıyla evsel katı atık toplama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 9 araç ve 19 kişilik ekip ile Karabük genelindeki 253 köye düzenli olarak hizmet veriliyor.
Yetkililer, köylerde oluşan evsel atıkların belirlenen program dahilinde toplandığını belirterek, çevre kirliliğinin önlenmesi ve vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalışmaların büyük bir özveriyle devam ettiğini ifade etti.
Karabük İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, temiz çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en değerli miraslardan biri olduğuna dikkat çekilerek, “Temiz Köyler, Güçlü Gelecek” anlayışıyla hizmetlerin kesintisiz sürdürüldüğü vurgulandı.
Köylerin daha temiz ve yaşanabilir hale gelmesi için yürütülen atık toplama faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

