Karabük Postası tarafından
02 Ağustos, 2019 09:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dostluk ve Kardeşlik Voleybol Turnuvasında Şampiyon belli oldu

Safranbolu ilçesinde düzenlenen "Dostluk ve Kardeşlik Voleybol Turnuvası" oynanan final müsabakaları ile sona erdi. Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen "Dostluk ve Kardeşlik Voleybol Turnuvası" Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda yapılan final müsabakaları ile sona erdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün desteği ile yapılan ve toplam 11 takımın katıldığı turnuvanın final müsabakasında Satex Voleybol İhtisas ile Kadastro Voleybol takımları karşı karşıya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği turnuvada iki takımın mücadelesi nefes kesti. İzleyicilerin desteğini kesmediği müsabaka sonunda Satex Voleybol İhtisas güçlü rakibini 3-2 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvayı derece ile tamamlayan takımlara ödülleri Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve CHP KarabükMilletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy tarafından verildi. Turnuva sonunda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Birincisini düzenlediğimiz Dostluk ve Kardeşlik Voleybol Turnuvası’nın finalini yaptık. Çok keyifli bir an yaşattılar bize. Ben katılan tüm takımlarımıza ve bizi yalnız bırakmayan Safranbolulu halkımıza teşekkür ediyorum. Meydanımızı şenlikli bir hale getirdiler. Biz bunun geleneksel hale gelmesini ümit ediyoruz. Öyle de olacağına inanıyoruz. Seneye inanıyorum ki 11 takım değil 20 takım olacak. Sonradan duyup da üzülen ve keşke katılsaydık diyen gruplar oldu. Gerçekten de ismine yakışır dostluk ve kardeşlik maçları gördük” ifadelerini kullandı. Hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından turnuva sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Uzmanı uyardı: “Zehirli guatr belirtileri ihmal edilmemeli”

Zehirli guatr hakkında uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Esra Tutal, "Tiroit hormonları dokuların büyümesi, beyin gelişimi, kalori harcanması ve oksijen tüketimi gibi hayati görevlerinin yanı sıra kalp, karaciğer, böbrek, iskelet, kas ve cilt dokusu üzerinde de etki gösterir. Zehirli guatr, vücudun aşırı miktarda tiroit hormonuna maruz kalmasıdır" dedi.
Tiroit bezinin, T3 ve T4 hormonlarını üreten, boynun ön kısmında yer alan, vücudun en büyük endokrin organı olduğunu belirten Liv Hospital Samsun Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Esra Tutal, ‘zehirli guatr’ hakkında açıklamalarda bulundu. Tiroit bezinin, T3 ve T4 hormonlarını üreten, boynun ön kısmında yer alan, vücudun en büyük endokrin organı olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Esra Tutal, "Tiroit hormonları dokuların büyümesi, beyin gelişimi, kalori harcanması ve oksijen tüketimi gibi hayati görevlerinin yanı sıra kalp, karaciğer, böbrek, iskelet kası ve cilt dokusu üzerinde de etki gösterir. Zehirli guatr vücudun aşırı miktarda tiroit hormonuna maruz kalmasıdır. Bu bazen tiroit bezinden aşırı miktarda tiroit hormonu sentezlenmesinden bazen da tiroit iltihaplarından kaynaklanır" şeklinde konuştu.

Bu belirtilere dikkat
Zehirli guatrın belirtilerine dikkat çeken Uzm. Dr. Esra Tutal, şu bilgileri paylaştı: "Zehirli guatrın nedenine göre değişmekle beraber çarpıntı, sinirlilik, kolay yorulma, ishal, aşırı terleme, sıcağa tahammülsüzlük, normal yemeye rağmen kilo kaybı gibi şikâyetler görülebilir. Bazı hastalarda gözde irileşme ve dışarı çıkma gibi göz kaslarının etkilenmesine bağlı bazı belirtiler, bacak derisinde kızarıklık ve deride kalınlaşma gibi belirtiler de olur."

"İlaç tedavisi uygulanabilir"
Hastalığın tanısının muayene sonrası kan tetkikleri ile başlayacağını vurgulayan Uzm. Dr. Esra Tutal, "Kanda T3, T4, TSH gibi tiroit hormonları, bazı tiroit antikor değerlerine bakılır. Ayrıca ultrason ve sintigrafi de tanıda kullanılan görüntüleme yöntemlerindendir. Günümüz de zehirli guatrın tedavisinde kullanılan 3 yöntem vardır. Birincisi ilaç tedavisi, ikincisi ameliyat, üçüncüsü ise halk arasında atom tedavisi olarak bilinen radyoaktif iyot tedavisidir. Hangi hastaya hangi tedavinin uygulanacağına hastalığın nedeni, şiddeti ve eşlik eden diğer problemleri göz önünde bulundurularak karar verilir" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin