Reklam
Reklam
dogdu22
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Nisan, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
0

Doğdu: “Sağlık Çalışanlarının Hakları Asla Ödenemez”

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, Karabük’te görev yapan sağlık çalışanlarının zorlu koşullara rağmen büyük bir özveriyle hizmet verdiğini belirterek, emeğin ve fedakarlığın görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

9 Günlük Ramazan Bayramı süresince Karabük’teki sağlık hizmetlerinin yoğunluğunu rakamlarla ortaya koyan Doğdu, “Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yalnızca acilden 16.000 başvuru yapılmışken, yatan hasta sayısı 520’yi buldu. Safranbolu Devlet Hastanesi’nde acil başvuru sayısı 4.008, yatan hasta sayısı ise 25. 112 Acil Sağlık İstasyonları ise 1.150 vakaya müdahale etti. Yenice, Eskipazar, Eflani, Ovacık ve Diş Hastaneleri ile Sağlık Merkezlerinde görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma minnettarım” dedi.

Sadık Doğdu, bu rakamların sağlık çalışanlarının ne denli yoğun ve fedakarca çalıştığını açıkça ortaya koyduğunu belirterek, “Bu emeğin bir karşılığı olamaz. Ancak daha iyi çalışma şartları, iyileştirilmiş ekonomik haklar ve çalışanların huzuru için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanmasının toplumsal refah açısından önemine dikkat çeken Doğdu, “Biz inanıyoruz ki sağlık çalışanlarının meselelerine çözüm üretilir, talepleri karşılanırsa, ‘Mutlu Çalışan, Mutlu Türkiye’ idealimiz de gerçekleşecektir. Her bir sağlık çalışanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kiraz toplamak icin ciktigi agactan dustu dwAac7uW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü

Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.

Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin