Türkiye’nin Kuzey Bölgesinde yaşayan Kuzey Cam Kurbağaları şeffaf derileri sayesinde iç organlarının dışarıdan görülmesi nedeniyle diğer kurbağa türlerinden ayrılıyor.
Kuzey cam kurbağaları, tropik ve subtropik bölgelerde, sulak alanlarda, göletlerde ve nehir kıyılarında yaşıyor. Böcekler ve diğer küçük omurgasızlarla beslenen bu kurbağalar derilerinin şeffaf olması sebebiyle kalp, akciğer, bağırsak ve kan damarları dışarıdan görülebiliyor ve yapışkan perdeli ayakları ile tek seferde 3 metre zıplayabiliyorlar. Üst bölgesi soluk yeşil ve parmaklarında küçük sarı vantuzlar bulunan Kuzey Cam kurbağaları bu sayede avcılardan korunuyor ve kamuflaj sağlama açısından yetenekli olarak biliniyor.
Yapılan bir araştırmaya göre, Kuzey cam kurbağası su kalitesi ve habitatların korunması açısından önemli bir rol oynuyor. Bu tür, habitat ve ekosistem sağlığı açısından büyük öneme sahipken hava ve su kirliliğinden kaynaklı Kuzey Cam Kurbağasının tehlike altında olduğu belirtiliyor.
Uzmanlar, Kuzey cam kurbağasının sürdürülebilirlik açısından büyük bir önem taşıdığını ve doğal yaşam alanlarının korunması açısından farkındalık oluşturulması gerektiğini söylüyor. (Şeyma Yiber, Tuğba Yiğit, Edanur Özbek, Gizem Avcu)