Diyarbakır’da hayvan pazarlarında bayramın son günü yoğunluk arttı - Karabük Haber Postası
unnamed file 1 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2024 15:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Diyarbakır’da hayvan pazarlarında bayramın son günü yoğunluk arttı

Kurban Bayramı’nın son günü dolayısıyla Diyarbakır’da kurulan hayvan pazarlarında yoğunluk arttı. İlçelerden getirilen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar için vatandaşlar sıkı pazarlığa başladı.

Kurban kesimini bayramın son gününe bırakan Diyarbakırlıların uğrak noktalarından biri, merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde kurulan hayvan pazarı oldu. Burada kırsal mahallelerden gelen satıcılar ile uygun fiyata kurbanlık almak isteyen vatandaşlar arasında pazarlıklar arttı.

Kurban satıcılarından Mustafa Yaşar, 100 kurbanlık hayvan getirdiklerini ve bunlardan 20 tanesini satabildiklerini ifade etti.

Yaşar, “Bayram boyunca da 20 tane hayvan sattık. Onu da zararına sattık. Kurbanlık hayvanlar her halde vatandaşa göre pahalı ondan satamıyoruz. Bize göre ucuz, ama vatandaşa göre pahalı. Kurbanlık satıcılarının çocuğu hayvanı borç parayla almış” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır hayvancılık işiyle uğraşan kurban satıcılarından Mustafa Akyüz ise, 30 kurbanlık getirdiğini söyleyerek, sadece 5 tane kurbanın kaldığını belirtti.

Geçen seneye oranla kurbanlık fiyatlarının yükseldiğini dile getiren Akyüz, “Şimdiye kadar kurbanlıkların satışı iyi oluyordu. Ama bu sene kurbanlıkları satamıyoruz. Kurbanlık geçen sene 5-6 bin TL iken bu sene 10 bin TL’den başlıyor. Maalesef halk alamıyor. Ben şu an çiftini 4 bin TL ile zararla veriyorum. Çünkü satılmıyor. Ben 30 tane hayvan getirdim. 25 tanesini sattım. Allah’a şükür yine ben iyi sattım. Aldığım kurbanların parasını verebilirim” diye konuştu.

Kurbanlık alışverişini bayramın son gününe bırakan Enver Kaya, ailesiyle geldiği pazar alanında bütçesine uygun küçükbaş hayvan bulabildiğini söyledi.

Kaya, şunları kaydetti:

“Bayramda çocuğa aracımı verdim gidip çarptı. O yüzden kurbanlık işini son güne bıraktık. Arabayı aldıktan sonra kısmet buradan almakmış. Allah kısmet ederse bizde bir kan dökeceğiz.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin