Karabük Postası tarafından
25 Aralık, 2023 10:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 2

DİSK: “Gelirde adalet, vergide adalet”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla Bursa’da basın açıklaması gerçekleştirdi. 2024 yılı asgari ücretin belirlenmesi konusunda toplantılar yapılırken "Gelirde adalet, vergide adalet” istediklerini belirten Çerkezoğlu, meclise 5 maddelik kanun teklifi sunduklarını ifade etti. DİSK 11 farklı kent meydanında yapılacak kitlesel işçi buluşmalarının sekizincisini Bursa’da gerçekleştirdi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel İş Sendikası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri katılımıyla yapılan basın açıklamasında "Gelirde adalet, vergide adalet, insanca yaşanabilir ücret” sloganları atıldı. 2024 yılı asgari ücretin belirlenmesi konusunda toplantılar yapılırken "Gelirde adalet, vergide adalet” istediklerini belirten Çerkezoğlu, “Günlerdir, gelirde adalet, vergide adalet, insanca yaşayacak bir asgari ücret için kent kent, meydan meydan bu mücadeleyi büyütüyoruz. Bundan 4 hafta kadar önce yine yağmurlu bir günde Bursa’dan Ankara’ya doğru yola çıkmıştık. O günde yan yana, omuz omuzaydık. Gelirde adalet, vergide adalet için İstanbul’dan Ankara’ya yürürken, dedik ki bu yolda yalnız yürümeyeceğiz. Gerçekten de attığımız her adımda, yürüdüğümüz her kilometrede bizimle birlikte olan sesimize ses katan arkadaşlarımızla umudumuzu Ankara’ya taşıdık. Ankara’ya ulaştığımızda yaşadığımız bu ağır tablo karşısında taleplerimizi ülkemizin başkentinde binlerce kardeşimizle birlikte ifade ettik. Üzerimizdeki ağır vergi yükünü ortadan kaldıracak adil bir vergi sistemi için yapılması gerekenleri 5 maddede bir kanun teklifi haline getirdik ve bunu meclise sunduk. Ana muhalefet partisi 5 maddelik kanun teklifimizi yani az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adil bir vergi sistemi için yapılması gereken yasal değişiklikleri meclise sundu. Bizler bu süreci takip ediyoruz. Bu ülkede adil bir vergi sistemi kurulana kadar da mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisi görünce kaçan motosikletli, kaza yapınca yakalandı

Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin