04 Aralık, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Diş Hekimliği Fakültesinde İdari Kurul Toplantısı Yapıldı
Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı öncesi Diş Hekimliği Fakültesi Laboratuarları gezildi. Teknik imkanlar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, laboratuarda eğitim gören öğrenciler ile de sohbet etti.
Ardından düzenlenen Akademik ve İdari Kurul Toplantısına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Genel Sekreter Lütfü Köm, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özdemir, akademik ve idari personel katıldı.
Akademik ve İdari Kurul Toplantısında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Akademik ve İdari Kurul Toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ”Biz göreve geldikten sonra Üniversitemizin vizyonu konusunda bir yaklaşım ifade ettik. ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite’ şeklinde bir yaklaşımımız var. Bir üniversite ne kadar bilimsel anlamda gelişmişse iyiyse akademisyenleri ve hocaları ne kadar çok bilimsel çalışma yapıyorsa öğrenciye vereceğimiz katkı o kadar yüksek olacaktır ama bilimsel seviyemiz düşükse, akademik çalışmalarımız yetersizse bu durumda öğrenciye sunacağımız katkı da oldukça sınırlı kalacaktır. Çünkü dünyada çok hızlı değişimler oluyor. Belki bir 10 sene sonra diş hekimliği alanında hiç bilmediğimiz, şu anda farkında bile olmadığımız teknolojilerin sahaya girdiğini göreceğiz. İşte belki de bir bakmışsınız 3D yazıcılarla dişler, damaklar, hepsi yapılacak. Hemen yapıştırma teknolojisi artık neyse pek çok şey ortadan kalkabilir ama o güne hazır olmak için de bugünkü teknolojiyi, ulaşılan seviyeyi mutlaka bilmemiz, en iyi şekilde uygulayabilmemiz gerekiyor. Akademik çalışmalara çok büyük önem veriyoruz, çok iyi imkanlarımız var, çok gelişmiş imkanlarımız var, pek çok üniversitede bulunmayan imkanlarımız var. Bu gerçekten bize önemli bir fırsat sunuyor, bir kapı açıyor. Projeler noktasında da sizlerden büyük başarı beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Yaklaşık 36 tane projemiz vardı. Bu projelerden büyük çoğunluğu 2209 öğrenci projeleri kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi projeleri, Diş Hekimliği Fakültemizden de bu alanda 2209 projeleri bekliyoruz. Gerçekten bu alanda son derece önemli. Öğrencinin işin içine girmesi, aktif çaba göstermesi, hocasıyla birlikte çalışması, bir proje üretme mantığı çerçevesinde çalışması gerçekten çok çok önemli. Dolayısıyla hem kendimiz proje yapabiliriz hem de diğer öğrencilerimizle birlikte öğrenci projelerinin içerisine dahil olabiliriz. Biz çalışmamızı belli bir standart çerçevesinde yürütelim, bilimsel çalışmalarımızı etkin bir şekilde seviyesini yükseltmeye çalışalım, öğrencilerimiz temel yeterlilikleri kazandıktan sonra kendi gelişimleri için çaba göstereceklerdir” dedi.
"DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİ ÜST DÜZEY NOKTALARA GETİRMEK İSTİYORUZ"
Rektör Kırışık, Diş Hekimliği Fakültesini çok üst düzey noktalara getirmek istediklerini belirterek, “Tabii bu hemen bugünden yarına olabilecek bir şey değil ama bir kültür oluşturduktan sonra devamlılığını sağlayabileceğimiz bir şey. Şu anda benim gözlemlediğim kadarıyla gerçekten Fakültemizde çok güzel bir kültür var, hastanemizde çok güzel bir kültür var. Bu kültürü geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Bu bizim için son derece önemli. Gelecek nesillere aktaracağımız en önemli değer bu kültürü sağlıklı bir şekilde kurmak. Kurmuşsunuz, o açıdan tebrik ediyorum. Bunu sürdürmek, geliştirmek olmalı. Bu noktada da biz inşallah bize ne düşüyorsa elimizden gelen katkıyı vereceğiz teşvik edeceğiz” diye konuştu.
Akademik ve İdari Kurul Toplantısında konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özdemir, Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgi verdi. (Ramazan Öztürk)
Atak geçiren parkinson hastasının yardımına gece bekçileri yetişti
Bartın’da polisi telefonla arayarak yardım isteyen parkinson hastasının imdadına gece bekçileri yetişti. Atak geçirerek kasılan şahsın ilacını veren bekçiler, şahsı tekrar yerine yatırdı.
Edinilen bilgiye nazaran Bartın’ın Orta Mahalle’ye bağlı Hendekyanı Caddesi’ndeki Yılmam Otopark’ta bulunan tek gözlü kulübede yaşayan parkinson hastası Ziyaeddin Uygar Yılmam, atak geçirince telefonla polisten yardım istedi. Polis haber merkezinin telsiz anonsu ile bölgeye yönlendirilen gece bekçileri şahsı yatar halde buldu. Bekçilerin yardımıyla doğrulan Yılmam bekçilerin yardımıyla ilacını içti. Tekrar bekçilerin yardımıyla yerine yatırılan Yılmam, kendisinin huzurevinde kaldığını ancak yanına verilen alzheimer hastası ile anlaşamaması nedeniyle oradan ayrıldığını kaydetti. Kendisine yakınlarının da yardım etmediğini anlatan Yılmam, devlet yetkililerine seslenerek kendisine yardım edilmesini istedi.
Yılmam’ın teşekkür ettiği bekçiler, öbür bir isteğinin olmadığını söylemesi üzerine kapısını kapatarak bölgeden ayrıldı.