Reklam
Reklam
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
10 Haziran, 2025 15:54 tarihinde yayınlandı
0

Diş Hekimliği Fakültesi’nde 89 mezun meslek yolculuğuna başladı

Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 89 öğrenci, diş hekimliği mesleğine adım attı.

Karabük Üniversitesi 2024–2025 Akademik Yılı mezuniyet törenleri kapsamında, Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet programı 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Beş yıllık zorlu bir süreci tamamlayan mezunlarımızın, sadece ülkemize değil, dünyanın dört bir yanına sağlık hizmeti sunacağına inanıyorum.” dedi.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman ise şunları söyledi: “Sizleri yeterli tıbbi donanıma ve problem çözme becerisine sahip, ülkemize ve devletimize faydalı, millî ve manevi değerlerle yoğrulmuş birer ‘Diş Hekimi’ olarak yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başhekim Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi de konuşmasında mesleğin etik ve toplumsal yönüne vurgu yaparak şöyle konuştu: “O beyaz önlük ki, sadece bir kıyafet değil, bir semboldür. Beyaz; saflığı, temizliği ve güveni temsil eder. Bu önlüğü giydiğinizde, yalnızca bir diş hekimi değil, aynı zamanda umut, şifa ve güven dağıtan birer elçi olacaksınız. Her bir hastanızın gülüşünde sizin emeğiniz, her bir iyileşmede sizin alın teriniz olacak.”
Fakülte birincisi Ebrar Sude Çebi, ikincisi Halimenur Ata, üçüncüsü ise Nurgül Ulusoy oldu.
Ebrar Sude Çebi törende yaptığı konuşmada, “Unutmayalım ki öğrenmek, bir diploma ile sona ermez. Aksine, bugün gerçek öğrenme yolculuğumuzun ilk günü. Hayatın her anında öğrenmeye açık olmalı, gelişmeye ve yenilenmeye devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin