Karabük Postası tarafından
10 Aralık, 2015 14:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dijital Eğitime Yönelik İçerik Geliştirme Eğitimi Başladı

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi KABÜSEM Dersliğinde Dijital Eğitime Yönelik İçerik Geliştirme Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Etki Grup Genel Müdürü Bilgin Yazar, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Karabük Koordinatörü Sakin Eren ve Üniversite Akademik Personeli katıldı. Etki Grup Genel Müdürü Bilgin Yazar eğitim ile ilgili bilgi vererek, “Bu eğitimleri Kalkınma Ajansının kredi desteği kapsamında yapmaktayız. Amacımız dijital ve uzaktan eğitime yönelik verilerin hazırlanmasını, belli standartlar içerecek şekilde birçok uygulamayı araçlarla birlikte çalışmasını yapmaktır” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ise yaptığı konuşmada, “Üniversitemizde mesleki eğitimi daha kaliteli hale getirmek için çalışmalar yapmaktayız. Bu amaçla çalışmalara eğitimlerle başladık. Türkiye’de iş gücü yeterli seviyede ancak teknik olarak mesleki eğitim eksiklikleri bulunmaktadır. Mesleki eğitimi daha kaliteli hale getirerek, mesleki eğitimli bireyler yetiştirmek için BAKKA ile işbirliği yaptık. Bu işbirliği için BAKKA’ya teşekkür ediyoruz” dedi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Karabük Koordinatörü Sakin Eren de Kurumların ulusallaşma açısından gelişmesi için ajansın desteklerinin bulunduğunu söyleyerek, Kamu kurumlarının kurumsal potansiyelinin gelişmesi yönelik programlarımız da vardır. Bu sayede insan kalitesini artırmayı, ulusal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamayı, insan kaynaklarının daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Kalkınmada temel özelliğimizi insan oluşturmaktadır. Biz de insana yatırım yapmayı planlıyoruz. Bölgenin gelişmesi kişilere bağlıdır. Bu eğitimlerle bölgenin kalkınacağına inanıyoruz. Bu vesile ile Üniversite-Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Dijital Eğitime Yönelik İçerik Geliştirme Eğitimi 4 gün uygulamalı, 4 gün uzaktan eğitim olarak devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Kasım, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi Açılıyor

Karabük’ün kalbinin attığı, hafızasının yeniden hayat bulduğu ve ortak geçmişinin gelecekle buluştuğu Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi, kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Şehrin zengin tarihini, kültürel mirasını, ortak hatıralarını ve eğitim birikimini gelecek kuşaklara aktarma hayaliyle hazırlanan bu özel müze, geçmişin nefes aldığı, geleceğin ilham bulduğu nadide bir kültür durağı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleşecek açılış töreni ile hem eğitim tarihine ışık tutan, hem de Safranbolu’nun köklü kültürel dokusunu yansıtan bu tarihi yapı, resmî olarak kent yaşamına kazandırılıyor. Müzenin açılışı 24 Kasım saat: 14:24’de Çeşme Mahallesi Kalealtı Sokak’ta gerçekleştirilecek olup, açılışa tüm Karabüklüler davet edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin