blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Devrek’te kitap bağış kampanyası büyük ilgi görüyor

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren ve Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi tarafından geçirilen "Bir Kitap Bin Umut" adlı kitap bağış vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. Okul kütüphanesinde düzenlenen organizasyonda konuşan Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpınar, "Bugün okulumuz kütüphanesi için "Bir Kitap Bin Umut" adlı kitap bağış ve bu sürecin tanıtılması amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu kampanyadaki amacımız, okulumuz kütüphanesini eser olarak zenginleştirmek ve güncel kitapları okulumuza kazandırmaktır. Bu organizasyona ilk başlangıcımız bakanlığımızın öncüsü olduğu ve 2023 yılında başlatmış olduğu "Mezun Olunmayan Tek Mektep " Anadolu Mektebi "projesinin 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışmaları ile başlamıştır. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin 13 yazara ait 228 eserin öğrencilerimiz tarafından 6 dönemde okunması gerekiyordu. Buna ek olarak Karaelmas Okurları Kitap Okuma Yarışması kapsamındaki 5 eserin hızlı bir şekilde öğrencilerimize teslim edilmesi gerekiyordu. Bu kampanyadaki amacımız, okulumuz kütüphanesini eser olarak zenginleştirmek ve güncel kitapları okulumuza kazandırmaktır. Bu organizasyona ilk başlangıcımız bakanlığımızın öncüsü olduğu ve 2023 yılında başlatmış olduğu "Mezun Olunmayan Tek Mektep " Anadolu Mektebi "projesinin 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışmaları ile başlamıştır. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin 13 yazara ait 228 eserin öğrencilerimiz tarafından 6 dönemde okunması gerekiyordu. Buna ek olarak Karaelmas Okurları Kitap Okuma Yarışması kapsamındaki 5 eserin hızlı bir şekilde öğrencilerimize teslim edilmesi gerekiyordu. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak kütüphanemiz için böyle bir kampanya başlattık. Kampanya süresince 17000 TL şartlı bağış ve 600’ün üzerinde kitap bağışı gerçekleşmiştir. Bizlere bu desteği veren herkese okulum adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Şubat, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Otomobilin motoruna sıkışan kedi için seferber oldular

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde otomobilin motor kısmındaki devir daim kayışına sıkışan kediyi kurtarmak için araç sahibi ve ustalar seferber oldu.
Olay, Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Yeni Siteler Mahallesinde meydana geldi. Araç sahibinin otomobiline binip iş yerinden ayrıldığı sırada aracın kaputundan kedi sesi geldiğini fark etti. Hemen aracını kenara çekip kaputu inceleyen otomobil sahibi, bir kedinin kayışa sıkıştığını fark etti.
Kendi imkanları ile kediyi sıkıştığı yerden kurtaramayan otomobil sahibi, Alaplı Sanayisinden bir Motor ustasını çağırdı. yaklaşık 1 saat uğraşlar sonrası, Kaput kısmında kediye ulaşılmasında engel oluşturan bölgelerin sökülmesinin ardından kuyruğundan kayışa takılan kedi kurtarıldı. Sıkıştığı yerden çıkartılan kendi tekrardan doğaya bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.