Reklam
Reklam
devrekte hafizlik icazet programi duzenlendi vyg3sKZJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Temmuz, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Devrek’te hafızlık icazet programı düzenlendi

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde bu yıl birinci sefer geniş kapsamlı olarak düzenlenen hafızlık icazet programı, ağır iştirakle gerçekleştirildi.

Devrek İlçe Müftülüğü ile Devrek Kız Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde tertip edilen programda, Devrek Merkez Kız Kur’an Kursu’nda yaklaşık iki yıllık eğitimin akabinde hafızlıklarını tamamlayan 14 genç kız icazet sevinci yaşadı.

Devrek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda düzenlenen merasim, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmalarının akabinde hafız öğrenciler tarafından ilahiler ve şiirler seslendirildi.

Programda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından evrak ve mükafatları takdim edildi. Yapılan duaların akabinde minik öğrenciler tarafından sergilenen mehteran gösterisi ise davetlilerden büyük beğeni topladı. Program, iştirakçilere yemek ve çeşitli ikramların sunulmasıyla sona erdi.

Programa, Belediye Lider Yardımcısı, Zonguldak Vilayet Müftüsü İbrahim Halil Demir, Devrek İlçe Müftüsü Murat Keyifli, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ercan Kahya, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin