Devrek’te düzenlenen Türk Halk Müziği konseri büyük ilgi gördü - Karabük Haber Postası
devrekte duzenlenen turk halk muzigi konseri buyuk ilgi gordu EuNXmi9a
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek’te düzenlenen Türk Halk Müziği konseri büyük ilgi gördü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde düzenlenen Telimizden Dilimizden isimli Türk halk müziği konserinde vatandaşlar doyasıya eğlenmenin tadını çıkardılar.

Devrek Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen ve Devrek Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından seslendirilen ve halk müziğinin gönül teline dokunan Anadolu’dan esinlenen ezgiler ile bir birinden değerli esrelerini icra eden topluluk seyircilerden tam not aldı.

18 kişilik solo ve koro ile 7 kişilik enstrüman ekibinin yer aldığı konserde bayan semazen programa renk kattı. Koro Şefi ve Hocası Şemsettin Yılmaz’ın yönettiği konser vatandaşlara ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Düzenlenen müzik şölenine; Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile samsunda mn7gOqzb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile Samsun’da

Türkiye ile Rusya arasındaki deniz turizmi yeniden hareketlenirken, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande aylar sonra Samsun’a demirledi. 856’sı yolcu olmak üzere toplam bin 300 kişilik kafile, kente turizm açısından canlılık getirdi.

Sochi Limanı’ndan hareket eden kruvaziyer; İzmir, İstanbul ve Bartın duraklarının ardından sabah saatlerinde Samsun Limanı’na ulaştı. Liman işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, vakit kaybetmeden kenti keşfetmeye başladı.

Ziyaretçiler en çok Atakum sahili, Amisos Tepesi ve Bandırma Vapuru Müzesi’ne ilgi gösterirken, şehir merkezindeki alışveriş noktalarında da yoğunluk oluşturdu. Turistlerin bir kısmı ise düzenlenen turlarla Samsun’un ilçelerindeki turistik alanları gezdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Samsun’dan ayrılması planlanan kruvaziyer, rotasını Trabzon’a çevirecek. Buradaki ziyaretin ardından gemi, yeniden Rusya’ya dönerek Türkiye turunu tamamlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin